Een nieuwe uitgelekte foto van de achterkant van de nog aan te kondigen iPhone 7 bevestigt het gerucht dat Apple de nieuwe iPhone 7 uit wil rusten met een duo-camera. Vanuit China zijn foto’s opgedoken waarop de nieuwe vormgeving van de achterkant van het toestel te zien is. Het gaat om een foto die bij de iPhone 7 hoort en het gaat hier dus niet om de foto van de onderkant van een vermeende iPhone 7, die achteraf bleek toe te behoren aan een smartphone van Meizu.

De geruchtenmolen rondom het nieuwe toestel draait inmiddels op volle toeren. Toch duurt het nog tenminste een half jaar tot het product ook daadwerkelijk in de winkels zal komen te liggen. Eén gerucht is vrij consequent: het gebruik van een duo-camera in de iPhone 7.

Achterkant iPhone 7

Vormgeving iPhone 7

De vormgeving van de iPhone 7 zou verder uitgewerkt zijn tegenover het huidige model, de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. De iPhone 7 zou bovendien een verdubbeld opslagcapaciteit naar 256 gigabyte krijgen. Het lijkt er daarnaast op dat Apple zal stoppen met de 3,5 mm audio-aansluiting, om zo het toestel nog dunner te kunnen maken.

Een aantal van deze geruchten lijken nu bevestigd door de uitgelekte foto. Op de foto is te zien dat de linker bovenhoek een grotere uitsparing voor de camera module heeft. Daarin zijn twee cameralenzen te zien. Daarnaast is een grote stap in de vormgeving dat de door het publiek zo gehate grijze antennestrepen verdwenen zijn. Wel moeten we zeggen dat de foto’s in een vroeg stadium zijn genomen, maar het lijkt erop dat de foto’s echt zijn.

Waarom een duo-camera waarschijnlijk is

De komst van een duo-camera in de iPhone 7 wordt steeds waarschijnlijker. De geruchten erover zijn hardnekkig en bovendien zorgt de technologie van een dubbele camera dat foto’s en video’s steeds scherper worden. Bij donkere omstandigheden moeten de producties behoorlijk wat scherper zijn, omdat er twee beelden tegelijk gebruikt worden.

Daarnaast zou het toestel wellicht optische zoom kunnen krijgen. Ook is een dubbele camera net wat dunner, waardoor de camera waarschijnlijk niet meer uit zal steken. Apple heeft de technologie van de duo-camera al in handen. Vorig jaar kocht Apple het bedrijf LinX, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van dergelijke cameramodules.

De kans dat Apple de duo-camera invoert, is in ieder geval groot. Sommige fabrikanten zoals HTC en LG gebruiken de technologie al jaren. Recentelijke toestellen als de HTC One M8, LG G5 en de Honor 6 Plus van Huawei beschikken allen over een dubbele camera.

Aankondiging

Wanneer de telefoon precies te verwachten is, is niet helemaal duidelijk. Traditiegetrouw houdt Apple de aankondiging van nieuwe toestellen meestal pas halverwege september. In de keynote van komende week zal Apple waarschijnlijk een kleinere iPhone 5SE onthullen. De komst van de Apple iPhone 7 naar de Nederlandse en Belgische winkels is te verwachten vanaf eind september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *