De eerste foto van de nieuwe HTC One M10 is uitgelekt. Op dit moment werkt de fabrikant aan een smartphone onder de codenaam Perfume, die uiteindelijk voor het grote publiek bekend wordt gemaakt als de HTC One M10. Lang was de vraag hoe het toestel eruit zou komen te zien, maar een uitgelekte foto toont een deel van het nieuwe ontwerp van HTC.

Er zijn al aardig wat specificaties uitgelekt, maar een foto bleef uit. Op de foto is een toestel te zien dat sterk lijkt op een iPhone, gezien de ronde hoeken en metalen randen.

 HTC One M10 Perfume

Vernieuwingen
De foto is afkomstig van een tech-insider met een goede trackrecord, Evan Blass. Daardoor kunnen we stellen dat de kans dat het toestel er echt zo uit komt te zien, groot is. Eerder werd al voorspeld dat de stereo front-facing speakers zouden ontbreken, en dat lijkt volgens de foto inderdaad het geval te zijn. Wel heeft HTC een home-toets onderaan het beeldscherm toegevoegd. De smartphone is te ontgrendelen aan de hand van een vingerafdruk, omdat in de homeknop de vingerafdrukscanner verwerkt zit.

Daarnaast zou de camera beduidend beter zijn, gezien de opvallend grote camerasensor aan de voorkant van de telefoon. HTC zou met de One M10 één van de meest uitgebreide smartphone van HTC tot nu toe willen uitbrengen. De M10 krijgt waarschijnlijk een QHD AMOLED-scherm. Vorige modellen hadden nog een S-LCD3 scherm, waardoor de beeldkwaliteit van het scherm veel slechter was dan smartphones van andere concurrenten.

De resolutie wordt vergroot naar 2560 bij 1440 pixels, ofwel 2K / QHD. Tot nu toe kregen de vlaggenschipmodellen van HTC alleen een Full HD-scherm, maar daar komt nu verandering in.

Andere vormgeving
Op de foto is te zien dat de HTC One M10 er heel anders uitziet dan haar voorganger, de HTC One M9. De front-facing speakers zijn verwijderd en het lijkt er ook op dat HTC afstand zal nemen van haar eigen BoomSound-technologie. De smartphone krijgt sterk afgeronde hoeken en bovendien een metalen omlijsting. Daarnaast is op de foto een vingerafdrukscanner en homebutton te zien. Naar verwachting zal de introductie pas na het Mobile World Congress plaatsvinden. Een exacte datum is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *