Dat er een tweede Android smartphone van BlackBerry op komst is, is geen verrassing meer. Al weken wordt er gespeculeerd over de komst van de BlackBerry Neon. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren tot het toestel daadwerkelijk het levenslicht ziet. Het bedrijf heeft inmiddels zelf het eerste beeldmateriaal van de BlackBerry Neon uitgelekt.

Het toestel werd intern ook wel aangeduid met de ‘DTEK50’. De smartphone draait op Android en zal binnen nu en een paar weken worden gepresenteerd. BlackBerry CEO John Chen heeft de komst van de smartphone al bevestigd.

BlackBerry Neon

BlackBerry Neon lijkt op Alcatel Idol 4

De BlackBerry Neon lijkt sterk op de Alcatel Idol 4. Dat kunnen we afleiden aan de foto’s op de website van de fabrikant. De fabrikant is al bezig met het inrichten van de website voor de komst van de nieuwe smartphone. Per ongeluk heeft het toestel op de voorpagina van de website gestaan, maar even later werden de foto’s weer verwijderd. Daardoor zijn de specificaties en foto’s van het nieuwe toestel al uitgelekt.

Zo kunnen we aan de officiële renders opmaken dat de BlackBerry Neon sterk lijkt op de Alcatel Idol 4. De smartphone wordt geproduceerd door de Chinese smartphone fabrikant TCL, dat eveneens het bedrijf achter Alcatel is.

Specificaties BlackBerry Neon

De BlackBerry Neon krijgt een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm. De smartphone heeft een Qualcomm Snapdragon 617 processor en heeft maar liefst 3 gigabyte werkgeheugen. Verder krijgt het toestel 16 gigabyte aan interne opslagcapaciteit mee, die verder is uit te breiden tot 2 terabyte aan de hand van een MicroSD-kaart.

Aan de achterkant vinden we een 13-megapixelcamera en aan de voorzijde een 8 megapixel camera. Verder beschikt de smartphone over een 2610mAh grote accu, voorzien van Qualcomm’s Quick Charge 2.0 oplaadtechnologie.

Prijzen en beschikbaarheid

De BlackBerry Neon zal zowel op gebied van vormgeving als uiterlijk lijken op de Alcatel Idol 4. Het is nog niet duidelijk wanneer BlackBerry de Neon wil introduceren en welk prijskaartje aan het toestel komt te hangen. Het lijkt erop dat de introductie niet lang op zich zal laten wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *