• Dennis
  • 0

Dat er een tweede Android smartphone van BlackBerry op komst is, is geen verrassing meer. Al weken wordt er gespeculeerd over de komst van de BlackBerry Neon. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren tot het toestel daadwerkelijk het levenslicht ziet. Het bedrijf heeft inmiddels zelf het eerste beeldmateriaal van de BlackBerry Neon uitgelekt.

Het toestel werd intern ook wel aangeduid met de ‘DTEK50’. De smartphone draait op Android en zal binnen nu en een paar weken worden gepresenteerd. BlackBerry CEO John Chen heeft de komst van de smartphone al bevestigd.

BlackBerry Neon

BlackBerry Neon lijkt op Alcatel Idol 4

De BlackBerry Neon lijkt sterk op de Alcatel Idol 4. Dat kunnen we afleiden aan de foto’s op de website van de fabrikant. De fabrikant is al bezig met het inrichten van de website voor de komst van de nieuwe smartphone. Per ongeluk heeft het toestel op de voorpagina van de website gestaan, maar even later werden de foto’s weer verwijderd. Daardoor zijn de specificaties en foto’s van het nieuwe toestel al uitgelekt.

Zo kunnen we aan de officiële renders opmaken dat de BlackBerry Neon sterk lijkt op de Alcatel Idol 4. De smartphone wordt geproduceerd door de Chinese smartphone fabrikant TCL, dat eveneens het bedrijf achter Alcatel is.

Specificaties BlackBerry Neon

De BlackBerry Neon krijgt een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm. De smartphone heeft een Qualcomm Snapdragon 617 processor en heeft maar liefst 3 gigabyte werkgeheugen. Verder krijgt het toestel 16 gigabyte aan interne opslagcapaciteit mee, die verder is uit te breiden tot 2 terabyte aan de hand van een MicroSD-kaart.

Aan de achterkant vinden we een 13-megapixelcamera en aan de voorzijde een 8 megapixel camera. Verder beschikt de smartphone over een 2610mAh grote accu, voorzien van Qualcomm’s Quick Charge 2.0 oplaadtechnologie.

Prijzen en beschikbaarheid

De BlackBerry Neon zal zowel op gebied van vormgeving als uiterlijk lijken op de Alcatel Idol 4. Het is nog niet duidelijk wanneer BlackBerry de Neon wil introduceren en welk prijskaartje aan het toestel komt te hangen. Het lijkt erop dat de introductie niet lang op zich zal laten wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...