De HTC One M9 krijgt een opvolger, maar die gaat geen HTC One M10 heten. De nieuwe naam voor het toestel zou HTC 10 worden. Dat stelt de vooraanstaande lekker Evan Blass. Blass is bekend als man achter Evleaks. De opvolger van de HTC One M9 heet nu nog HTC Perfume, maar krijgt binnenkort een nieuwe naam.

Daarmee zou de fabrikant iets willen doen aan de verwarring die nu nog bij de namen van nieuwe toestellen ontstaan.

HTC 10

HTC 10

Evleaks plaatste als eerste een bericht over de nieuwe naam van de HTC Perfume. Bij zijn tweet heeft Blass ook foto’s van het nieuwe toestel geplaatst. Meestal heeft Blass het bij het rechte eind bij geruchten rondom HTC. Op zijn Twitter account schreef hij: “You heard it here first: HTC 10”.

Met de nieuwe naam zouden we kunnen stellen dat het hier om een Windows Phone gaat, maar Blass beweert anders. De suggesties dat de ’10’ in de naam refereren aan Windows 10, kloppen volgens hem niet. Het cijfer zou voortkomen uit het feit dat dit de opvolger van de HTC One M9 is, en dus zou HTC 10 een logische keuze zijn.

Geruchten

Er gaan al langer geruchten over het feit dat de One-merknaam zal gaan verdwijnen. In augustus 2015 doken daarover de eerste geruchten op. Na de problemen met de HTC One M9 zou een nieuwe naam voor de duurste lijn van de fabrikant een logische stap zijn. Dat schrijft HTC Source. Andere merken van HTC zijn ‘One X’, ‘One’ en ‘One S’. Het is daardoor raar dat de duurste lijn de ‘M’ draagt.

Door het voorvoegsel ‘One M’ weg te halen, zou het makkelijker zijn de high-end smartphones te onderscheiden van mid-range smartphones.

Specificaties

De opvolger van de HTC One M9 zal waarschijnlijk een 5,1 inch groot AMOLED-scherm krijgen met een resolutie van 1440×2560 pixels. Daarnaast krijgt de smartphone een 12 megapixel camera en wordt het toestel out of the box geleverd met Android 6.01. Het toestel heeft een Snapdragon 820 van Qualcomm en krijgt mogelijk 4GB RAM en 32GB opslaggeheugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *