• Dennis
  • 0

De HTC One M9 krijgt een opvolger, maar die gaat geen HTC One M10 heten. De nieuwe naam voor het toestel zou HTC 10 worden. Dat stelt de vooraanstaande lekker Evan Blass. Blass is bekend als man achter Evleaks. De opvolger van de HTC One M9 heet nu nog HTC Perfume, maar krijgt binnenkort een nieuwe naam.

Daarmee zou de fabrikant iets willen doen aan de verwarring die nu nog bij de namen van nieuwe toestellen ontstaan.

HTC 10

HTC 10

Evleaks plaatste als eerste een bericht over de nieuwe naam van de HTC Perfume. Bij zijn tweet heeft Blass ook foto’s van het nieuwe toestel geplaatst. Meestal heeft Blass het bij het rechte eind bij geruchten rondom HTC. Op zijn Twitter account schreef hij: “You heard it here first: HTC 10”.

Met de nieuwe naam zouden we kunnen stellen dat het hier om een Windows Phone gaat, maar Blass beweert anders. De suggesties dat de ’10’ in de naam refereren aan Windows 10, kloppen volgens hem niet. Het cijfer zou voortkomen uit het feit dat dit de opvolger van de HTC One M9 is, en dus zou HTC 10 een logische keuze zijn.

Geruchten

Er gaan al langer geruchten over het feit dat de One-merknaam zal gaan verdwijnen. In augustus 2015 doken daarover de eerste geruchten op. Na de problemen met de HTC One M9 zou een nieuwe naam voor de duurste lijn van de fabrikant een logische stap zijn. Dat schrijft HTC Source. Andere merken van HTC zijn ‘One X’, ‘One’ en ‘One S’. Het is daardoor raar dat de duurste lijn de ‘M’ draagt.

Door het voorvoegsel ‘One M’ weg te halen, zou het makkelijker zijn de high-end smartphones te onderscheiden van mid-range smartphones.

Specificaties

De opvolger van de HTC One M9 zal waarschijnlijk een 5,1 inch groot AMOLED-scherm krijgen met een resolutie van 1440×2560 pixels. Daarnaast krijgt de smartphone een 12 megapixel camera en wordt het toestel out of the box geleverd met Android 6.01. Het toestel heeft een Snapdragon 820 van Qualcomm en krijgt mogelijk 4GB RAM en 32GB opslaggeheugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...