Dankzij een eerdere render is al duidelijk geworden hoe de Nexus Sailfish er ongeveer uit zou komen te zien. Inmiddels heeft de website AndroidPolice foto’s van het aankomende toestel geplaatst. Wie zit te wachten op een enorme vernieuwing in het ontwerp, zal teleurgesteld zijn: de nieuwe smartphone is gemaakt van metaal en glas.

De website stelt zeker te weten dat het toestel dat op de foto’s te zien is, een nieuw toestel is onder de vlag van HTC. Afgelopen weekend waren er ook foto’s te zien op het toestel, waardoor het erop lijkt dat het toestel op de foto’s echt de nieuwe Nexus Sailfish zal worden.

Nexus Sailfish

Nexus Sailfish en Nexus Marlin uitgelekt

De twee nieuwe smartphones in de Nexus-serie luisteren naar de namen Sailfish en Marlin. De Sailfish krijgt vermoedelijk een 5 inch groot scherm, terwijl de Marlin een 5,5 inch groot scherm krijgt. Onder de motorkap zijn de telefoons identiek aan elkaar. Het verschil in de prijs is te danken aan het feit dat de behuizing van de kleinere variant van goedkoper materiaal wordt gemaakt.

Op de foto’s is het kenmerkende Google-logo nog niet op de achterkant te zien. Als de smartphones in productie gaan, zal dat logo wel te zien zijn. We weten bijna zeker dat beide smartphones aangestuurd worden door de Snapdragon 820-chipset van Qualcomm, voorzien van 4GB werkgeheugen. Verder krijgt de Nexus Sailfish een resolutie van 1920 x 1080 pixels en haar grotere broertje, de Marlin, een quad HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Features

Verder beschikken beide toestellen over een vingerafdrukscanner en de 5 inch smartphone zou een accu van 2770 mAh krijgen. Verder kan men een simkaart plaatsen aan de achterkant van het toestel. Daarnaast is de camera aan de achterzijde voorzien van een ledflitser.

Prijzen en beschikbaarheid

We weten nog niet precies wanneer de toestellen worden aangekondigd, maar dit zal mogelijk gebeuren tijdens de presentatie van Android 7.0 Nougat. Inmiddels is duidelijk dat LG haar smartphone presenteert op 6 september en zal draaien op de nieuwste Androidversie. Het lijkt daarmee waarschijnlijk dat Google de toestellen ergens rond deze datum zal presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *