Het lijkt erop dat Sony op de aankomende IFA in Berlijn een nieuw vlaggenschiptoestel wil presenteren binnen de nieuwe Xperia X serie. Er zijn nu duidelijke foto’s opgedoken waarop de nieuwe smartphone te zien is.

De IFA vindt dit jaar begin september plaats in Berlijn. Ieder jaar introduceert Sony een nieuw high-end toestel op de beurs. Tot nu toe ontbraken er bewijzen dat de fabrikant ook dit jaar de traditie aan zou houden, maar nu er nieuwe foto’s opgedoken zijn, schijnt er een ander licht op de zaak.

sony-xperia-x-f8331

Vermeende Sony Xperia X heeft beter typenummer

Uit de foto’s blijkt dat het toestel typenummer ‘F8331’ heeft. De Sony Xperia X Performance heeft op dit moment typenummer F8131. Het toestel is nu twee weken in Nederland te krijgen, maar kan in september dus al rekenen op een grotere, betere broer.

Het nieuwe toestel krijgt waarschijnlijk een iets groter beeldscherm van 5,2 inch. Het laatste vlaggenschiptoestel van Sony, de Sony Xperia Z5 heeft dezelfde afmetingen. Waarschijnlijk kiest Sony nog steeds voor een Full HD-beeldschermresolutie.

Nieuwe vormgeving Sony Xperia X

De vormgeving van het nieuwe toestel lijkt geenszins op de Sony Xperia Z-familie van vorig jaar. De hoeken zijn nog steeds rond, maar de boven en onderkant van het toestel is plat. Daardoor is het toestel te vergelijken met de Apple iPod Nano. Aan de achterzijde ziet de camera er anders uit. De camera zit op een andere plek en heeft nu een dubbele flitser. Er is een opvallende balk aan de achterkant van het toestel te zien.

Verder heeft de voorkant van het toestel een NFC-chip. Deze zit naast de luidspreker. Dat is ongebruikelijk, want meestal zit deze chip aan de achterzijde van het toestel. Verder wordt dit de eerste smartphone van Sony die gebruikmaakt van de USB type-c aansluiting. Deze vinden we aan de onderkant van het toestel. Verder blijft de 3,5 mm audio-aansluiting in tact. De smartphone heeft zowel aan de voor- als achterzijde van het toestel camera’s die opnames in 4K-resolutie kunnen maken. De echte technische specificaties ontbreken nog.

Prijzen en beschikbaarheid

Sony zal deze smartphone waarschijnlijk op 31 augustus of 1 september op de IFA in Berlijn uit de doeken doen. Prijzen van het toestel zijn nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *