Samsung Galaxy S6 Edge 64GB: ambacht in een modern jasje

De Samsung Galaxy S6 Edge Plus is een fraai vormgegeven smartphone. Met een scherm van 5,7 inch is dit toestel groter dan de Galaxy S6 Edge versie. Wil je graag een water kleiner toestel, dan is de S6 Edge een optie. Deze is wat handzamer en zal gemakkelijker in je broekzak passen. We kunnen voorstellen dat een toestel van 5,7 inch wellicht wat te groot is. Er is eigenlijk ook geen sprake meer van een smartphone, want je kunt eerder spreken van een phablet.

Het grotere scherm is niet het enige wat opvalt bij dit toestel. De schermhoeken zijn afgerond. Bij geen enkele andere smartphone fabrikant zie je dit terug. Het toestel is voorzien van een zogeheten AMOLED-scherm. Je krijgt hierdoor scherpe en heldere beelden. Doordat het toestel een QHD-resolutie heeft is het beeld haarscherp.

Kenmerken van de Samsung Galaxy S6 Edge plus
Je kunt bij deze smartphone een kleur koppelen aan de vijf contactpersonen waar je het meeste contact mee hebt. Aan de hand van de kleurcode kun je zien wie contact met jou opneemt. Of dat nu een inkomend telefoontje is, een e-mail of een sms. Je ziet direct wie contact met je opneemt, ook als je je telefoon ondersteboven hebt.

Verder is het diafragma van de smartphone verbeterd. Dit is een F 1.9 diafragma. Dit geldt zowel voor de camera aan voorzijde als de camera aan de achterzijde. Je kunt mede dankzij de 16 megapixl camera te allen tijde haarscherpe foto’s maken. Door twee keer op de home button te drukken kun je direct een foto maken. Ieder denkbaar moment kun je hierdoor snel op de gevoelige plaat vastleggen. Superhandig.

De Galaxy S6 Edge Plus is vooral veel sneller dan de voorgangers. Dit toestel heeft 4GB aan werkgeheugen. Eén GB meer dan de ‘gewone’ Edge. De opstartsnelheid van veel apps is razendsnel en tegelijkertijd is deze smartphone buitengewoon energiezuinig. Je kunt dus lang gebruikmaken van de smartphone. Als het om de veiligheid gaat kun je gebruikmaken van KNOX. Dit is een scanner die je toegang tot je telefoon geeft door middel van je vingerafdruk.

Opladen
Het opladen van deze smartphone gaat sneller dan de voorgaande smartphones van Samsung. Het is zelfs mogelijk om draadloos op te laden. Dit doe je door je smartphone op een compatible oplaadpad te leggen. Een dergelijke oplaadpad wordt overigens niet standaard meegeleverd. Deze zul je los moeten aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *