Analisten denken zeker te zijn van een nieuw verkooprecord van Samsung. Samsung moet namelijk nog de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge op de markt brengen, maar kenners denken te weten dat dit voor uitzonderlijk hoge verkoopcijfers gaat zorgen. Er wordt ingezet op minstens 50 miljoen verkochte exemplaren in 2015.

Analisten van DRAMexchange, een Koreaans bedrijf, zijn erg optimistisch over de toekomstige verkoop van het nieuwe topmodel dat nog maar net op de markt is verschenen. Als het aan hen ligt zullen de topmodellen die Samsung heeft ontwikkeld zo’n 55 miljoen keer worden verkocht in het jaar 2015. De hardware die aanwezig is op beide toestellen maakt erg veel indruk. Daarnaast zal het nieuwe design een impuls moeten geven aan de interesse bij de consument.

Verkooprecord voor Samsung?

Het eigen record van Samsung staat op 40 miljoen verkochte exemplaren in één jaar tijd. Daarmee was de Galaxy S4 een groot succes. Alleen de iPhone van Apple weet deze verkoopcijfers te overtreffen. De Galaxys S5 die hiervoor werd uitgebracht is minder vaak verkocht dan de S4, dus voor Samsung was het belangrijk een aantrekkelijk toestel te maken om zo de verkoopcijfers weer omhoog te krijgen. Dat is met de S6 en S6 Edge zeker weten gelukt, maar het blijft altijd afwachten wat de daadwerkelijke verkoopcijfers worden. In ieder geval zal het voor Samsung een prettige bijkomstigheid zijn wanneer de verkoopcijfers richting de 50 miljoen zouden gaan.

Voorspellingen voor 2015

Komend kwartaal moet het bij de winkels storm lopen voor de nieuwe modellen die Samsung 10 april uitbrengt. De analisten hebben een schatting gemaakt van 22,5 miljoen verkochte toestellen in het komende kwartaal. Het kwartaal daarna zou moeten zorgen voor zo’n 16 miljoen verkopen en naar verwachting zijn dit er 12,5 miljoen in de laatste periode van het jaar. Tot nu toe verloopt alles goed voor Samsung, wat zal betekenen dat er goede verkoopcijfers aankomen voor de fabrikant die vorig jaar een minder jaartje heeft gehad. Vanaf 10 april zullen we kunnen zien hoe vlekkeloos de verkoop daadwerkelijk zal verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *