Samsung heeft een goede slag geslagen met de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge. Hoewel het toestel volgende maand pas te koop is in de winkels, zijn er inmiddels al 20 miljoen exemplaren gereserveerd. Het lijkt er dus sterk op dat Samsung met dit toestel een mooie slag slaat.

20 miljoen pre-orders

In totaal gaat het om 20 miljoen pre-orders. Dit wist een anonieme topman van een grote provider te vermelden. Op internet ging deze telefoon, die nog maar net geïntroduceerd was, al rond als een heus topmodel. Het gaat om precies te zijn om 15 miljoen Galaxy S6 modellen en 5 miljoen Galaxy S6 Edge modellen.

Samsung-Galaxy S6 en S6 Edge
Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

 

Dit aantal duidt niet op directe bestellingen van de klanten zelf, maar van providers. Het is dus niet zo dat er al 20 miljoen mensen de keuze hebben gemaakt dit toestel aan te schaffen. Wat hieruit wel is op te maken, is dat de providers het volle vertrouwen erin hebben dat deze serie goed verkocht gaat worden. Naar verluid zijn er nooit meer pre-orders geweest dan voor de Galaxy S6 en S6 Edge.

Om een kleine vergelijking te maken hebben we dit aantal gemeten met twee andere topmodellen, namelijk de LG G3 en de iPhone 6. Na enkele maanden waren er maar liefst 10 miljoen toestellen van de LG G3 door consumenten aangeschaft, terwijl dit aantal binnen een weekend was behaald met de iPhone 6.

Het is nog maar te zien of de Galaxy S6 en S6 Edge mee kunnen in deze strijd, maar de voortekenen zijn aller aardigst. Vanaf 10 april is het toestel dan ook beschikbaar in de winkels. Niet in alle landen is het toestel direct te verkrijgen, maar wij in Nederland hebben dan al wel de beschikking om de S6 of de S6 Edge aan te schaffen.

Samsung heeft het design compleet overhoop gegooid en zijn met ander materiaal te werk gegaan. Het toestel oogt een stuk luxer, omdat het deels gemaakt is van glas en metaal. Verder krijg je de beschikking over de nieuwste en beste hardware die er op moment te verkrijgen is. Even afwachten dus wat voor gekte het oplevert op 10 april bij de telefoonwinkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *