• Dennis
  • 0

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge gaan terug naar een Full HD-beeldschermresolutie. Bij de nieuwe update naar Android 7.0 Nougat voert de fabrikant de wijziging door. Het is een opmerkelijke stap van Samsung om de beeldschermresolutie te wijzigen.

Tot nu toe heeft de fabrikant altijd geadverteerd met het feit dat de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge een QHD-beeldschermresolutie hebben. De mogelijkheid blijft beschikbaar, maar Samsung schakelt ‘standaard’ over naar Full HD.

Samsung Galaxy S7 Box

Full HD moet batterij Galaxy S7 sparen

Het terugstappen op een Full HD-beeldschermresolutie is een maatregel van Samsung om de Galaxy S7 te sparen. De wijziging wordt automatisch doorgevoerd bij het updaten naar Android 7.0 Nougat. Het is wel mogelijk de beeldschermresolutie weer terug in te stellen naar de QHD-beeldschermresolutie, maar dan gaat je batterij wel minder lang mee.

De Samsung Galaxy S7 Edge had op eerdere versies standaard QHD-beeldschermresolutie ingesteld. Maar daardoor gaat de batterij wel minder lang mee. Met de Full HD-beeldschermresolutie kun je je telefoon dus langer na één keer opladen gebruiken. Met het blote oog is bij dagelijks gebruik het verschil tussen beide resoluties bijna niet te zien. Mocht je niet op de wijziging zitten te wachten, dan kun je de beeldschermresolutie ook weer aanpassen naar QHD. Je kunt bij de instellingen en dan onder ‘scherm’ de resolutie aanpassen naar HD, Full HD en WQHD.

Dat Samsung de wijziging zou doorvoeren is geen verrassing. In de beta had de fabrikant de maatregel ook al doorgevoerd. Bij een betaversie is het wel zo dat er vaker wijzigingen verschijnen die later uiteindelijk niet in de final release worden doorgevoerd. Mensen die actief hun smartphone gebruiken zullen merken dat het beeld minder scherm is; de doorsnee gebruiker merkt het echter niet. Het is dus afhankelijk van wat je met de smartphone doet of je het verschil wil of niet merkt. Met een Full HD-beeldschermresolutie zie je nog steeds geen afzonderlijke pixels zien.

Galaxy S7 updaten naar Android 7.0 Nougat

De update naar Android 7.0 Nougat wordt voor de Samsung Galaxy S7 (Edge) momenteel in Europa uitgerold. Wanneer de update naar Nederland komt is nog niet duidelijk, maar mogelijk zal het niet lang meer duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...