Er is weer een nieuw gerucht opgedoken over de nieuwe Galaxy-serie van Samsung. De Samsung Galaxy S7 zou namelijk weer een SD-slot krijgen en is bovendien waterdicht. Dat blijkt uit geruchten van EvLeaks. Die geruchten moeten we serieus nemen, want de afgelopen jaren bracht die bron veel afbeeldingen en details van nog onaangekondigde smartphones naar buiten. 

Samsung kreeg vorig jaar veel kritiek toen het de Samsung Galaxy S6 zonder SD-slot uitbracht. De opslagcapaciteit was voor het eerst niet uitbreidbaar, en dat stootte veel gebruikers tegen de borst. Bovendien was de Samsung Galaxy S5 waterdicht en is de Samsung Galaxy S6-serie dat niet.

Samsung Galaxy S7

Waterbestendig
De Samsung Galaxy S7 zou wel weer waterbestendig worden. EvLeaks zegt tegen over Venturebeat dat de Samsung Galaxy S7-serie een ip67-rating krijgt voor waterdichtheid tot op een meter diepte. De telefoon is alleen waterdicht tot maximaal dertig minuten. De bron heeft zich gebaseerd op een andere, anonieme bron. Afgelopen jaren wist EvLeaks een goede trackrecord op te bouwen op het gebied van details en afbeeldingen van smartphones. Daarom is dit gerucht niet zomaar uit de lucht gegrepen.

Grotere accu
Waarschijnlijk krijgt de S7-serie een grotere accu. De S6 heeft nu een accu van 2550 mAh, de S7 zou naar 3000 mAh gaan. De S7 Edge krijgt een accu van 3600 mAh, zo zegt EvLeaks. Alleen de S6 Active heeft op dit moment een vergelijkbare accucapaciteit, maar dat toestel is niet in Europa verkrijgbaar.

Overige specificaties
Volgens EvLeaks zal de S7 over een camera beschikken van 12 megapixels. De lens zou niet meer uit de behuizing steken. Het ontwerp ziet er precies zo uit als de S6, zegt de bron. De S7 krijgt een 5,1 inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De S7 Edge krijgt een iets groter scherm van 5,5 inch. Samsung zou een altijd-aan-functie in ontwikkeling hebben. Daarmee kan het scherm altijd informatie laten zien.

Naar verwachting zal Samsung de Galaxy S7-serie al vroeg dit jaar aankondigen. De laatste geruchten beweren dat dit eind februari, voor het begin van Mobile World Congres, al het geval zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *