• Dennis
  • 0

Sommige Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus toestellen herstarten zichzelf. Een aantal gebruikers van de toestellen meldt de problemen op diverse fora. Het gaat vooral om Amerikaanse gebruikers van de toestellen.

De Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus zijn een enorm verkoopsucces. De toestellen zijn sinds vorige week vrijdag ook in ons land te verkrijgen. Een select groepje Amerikaanse consumenten stelt dat er iets mis is met de soft- of hardware, waardoor het toestel soms zomaar opnieuw opstart.

Galaxy S8 reboot

De Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus-modellen zouden soms uit het niets zichzelf herstarten of volledig uitvallen. Wat het probleem precies veroorzaakt, is voorlopig nog niet duidelijk. Een gebruiker schrijft dat hij denkt dat het aan de MicroSD-geheugenkaart ligt. Andere gebruikers stellen juist dat er een fout zit in het vergrendelingsscherm of zich er een kritische fout voordoet in de energiespaarstand.

De Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus zijn voorlopig nog niet vrij van problemen. Naast het zomaar opnieuw opstarten, klagen veel meer consumenten ook over een rode gloed op het display van hun toestel en een haperende Wi-Fi-verbinding. Naar verluidt lost Samsung deze problemen binnenkort op middels een nieuwe update. Waar de oorzaak van de herstartende Galaxy S8’s ligt, is nog niet helemaal duidelijk.

Oorzaak problemen Galaxy S8

Opvallend is dat voornamelijk de Amerikaanse gebruikers klagen over uitvallen van hun toestel. Het is goed mogelijk dat het probleem ligt in de software van het toestel, waardoor deze vastloopt en het toestel vanzelf opnieuw op start. Toch kan het ook een hardwarematig defect zijn. Omdat dit probleem vooral bij Amerikaanse gebruikers voorkomt, zou het probleem bijvoorbeeld in de processor kunnen zitten. In Amerika worden de toestellen geleverd met een processor van Qualcomm, terwijl in Europa de Galaxy S8 met een Exynos processor wordt geleverd.

Het is nog onduidelijk wat de problemen veroorzaakt. Hoeveel gebruikers er precies last van hebben, is niet bekend. Voor zover we weten zijn er geen problemen met de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus-modellen die in Europa of in Nederland zijn verkocht.

2 responses to “Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus herstarten zichzelf

  1. Mijn s8 heeft het ook. Ik gebruik nu mijn oude s4 als wekker omdat de s8 s nachts wel eens uitgaat. Niet echt de bedoeling van een nieuwe smartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...