• Dennis
  • 0

De garantievoorwaarden van Apple en BlackBerry zijn ronduit slecht. Het zijn zo niet de slechtste garantievoorwaarden op de hele telecommarkt. Dat zegt Certimark. Het onderzoeksbureau deed onderzoek naar de garantievoorwaarden van de bekendste telecommerken.

Niet alleen Apple en BlackBerry scoren beroerd. Samsung weet ook geen voldoende te halen.

iPhone 7 Camera

Garantievoorwaarden Apple en BlackBerry het slechtst

BlackBerry en Apple krijgen de allerlaagste waardering betreft de garantievoorwaarden. Certimark stelt dat de garantievoorwaarden van beide fabrikanten ronduit slecht zijn. Dat terwijl de toestellen van Samsung en Apple de duurste op de markt zijn.

Samsung weet ook niet goed te scoren. LG en Huawei bieden de beste garantievoorwaarden. De beide bedrijven scoren 4 uit 5 sterren. De duurdere fabrikanten scoren zeer slecht, zo concludeert Certimark na het bestuderen van de garantievoorwaarden.

Garantieclaims

Certimark heeft alleen naar de garantievoorwaarden op papier gekeken. Garantievoorwaarden zijn ervoor bedoeld om fabrikanten te wapenen tegen dure garantieclaims. In de praktijk komt het soms voor dat bedrijven minder moeilijk met de garantievoorwaarden omspringen. Toch blijkt Apple moeite te hebben met het begrip ‘coulance’. In de praktijk komen de meeste klachten over de garantievoorwaarden binnen over dat bedrijf.

De garantievoorwaarden van veel smartphonefabrikanten voldoen bovendien ook niet aan de Nederlandse en Europese wetten, stelt Certimark. Apple zegt dat consumenten maar één jaar recht hebben op garantie. De Nederlandse en Europese wetten stellen dat de garantietermijn twee jaar moet duren. Technisch gezien horen fabrikanten zelfs garantie te bieden voor de lengte van de verwachte levensduur van een product. Dit betekent dat als een smartphone van Apple of Samsung 3 jaar zou meegaan, het bedrijf dan ook in het derde jaar nog garantie moet verlenen. In de praktijk gebeurt dit bijna nooit.

Daarnaast werkt Apple met consumentengarantie en fabrieksgarantie. Het eerste jaar moet men terug naar de winkel waar hij het toestel heeft aangeschaft. In het tweede jaar volgt de fabrieksgarantie van Apple zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...