De opvolger van de huidige Huawei Mate S krijgt mogelijk een gebogen scherm. Dat zeggen diverse bronnen in de productieketen van Huawei. De fabrikant zou werken aan een opvolger van de Huawei Mate S. De Chinese analist Sun Changxu voorspelde eerder al dat smartphonefabrikant Vivio met een dual-edge smartphone zou komen. Die voorspelling bleek te kloppen.

Dezelfde analist voorspelt nu dat ook Huawei met een smartphone zal komen waarbij de beeldschermranden gebogen zijn. Volgens de analist zal dat gebeuren bij de opvolger van de Huawei Mate S.

Huawei Mate S

Huawei Mate

De Huawei Mate-serie is de meest uitgebreide en geavanceerde serie smartphones van Huawei. Dat de fabrikant juist een gebogen beeldscherm zou willen toevoegen aan de Mate-serie, lijkt daarmee een logische stap. Sinds begin dit jaar beschikt de Huawei Mate S al over een force touchscreen. Dat toestel is te koop onder de naam Huawei Mate S Press Touch. De smartphone moet concurreren met de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus, die over dezelfde functies beschikken.

Buiging

De Chinese analist zegt dat het beeldscherm van de opvolger van de Huawei mate S niet zal lijken op de buiging die te zien is bij de schermen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 Edge of S7 Edge. Hoe het gebogen scherm er dan wel uit komt te zien, is nog niet bekend. Zo kan het zijn dat Huawei de bolling aan één kan plaatst, of wellicht de bolling aan de boven- en onderkant toepast in plaats van aan de linker- en rechterzijkant. Het kan ook zijn dat Huawei de buiging juist hol maakt, in plaats van bol.

Prijzen en beschikbaarheid

Over de prijzen en beschikbaarheid kunnen we nog niets zinnigs zeggen. Als we naar het introductiepatroon van Huawei kijken, zal de opvolger van de Huawei Mate S waarschijnlijk pas in september gepresenteerd worden tijdens de IFA in Berlijn. Dat is Europa’s grootste beurs op het gebied van de elektronische consumentenapparatuur. Vorig jaar presenteerde Huawei de Huawei Mate S op deze beurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *