• Dennis
  • 0

De opvolger van de huidige Huawei Mate S krijgt mogelijk een gebogen scherm. Dat zeggen diverse bronnen in de productieketen van Huawei. De fabrikant zou werken aan een opvolger van de Huawei Mate S. De Chinese analist Sun Changxu voorspelde eerder al dat smartphonefabrikant Vivio met een dual-edge smartphone zou komen. Die voorspelling bleek te kloppen.

Dezelfde analist voorspelt nu dat ook Huawei met een smartphone zal komen waarbij de beeldschermranden gebogen zijn. Volgens de analist zal dat gebeuren bij de opvolger van de Huawei Mate S.

Huawei Mate S

Huawei Mate

De Huawei Mate-serie is de meest uitgebreide en geavanceerde serie smartphones van Huawei. Dat de fabrikant juist een gebogen beeldscherm zou willen toevoegen aan de Mate-serie, lijkt daarmee een logische stap. Sinds begin dit jaar beschikt de Huawei Mate S al over een force touchscreen. Dat toestel is te koop onder de naam Huawei Mate S Press Touch. De smartphone moet concurreren met de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus, die over dezelfde functies beschikken.

Buiging

De Chinese analist zegt dat het beeldscherm van de opvolger van de Huawei mate S niet zal lijken op de buiging die te zien is bij de schermen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 Edge of S7 Edge. Hoe het gebogen scherm er dan wel uit komt te zien, is nog niet bekend. Zo kan het zijn dat Huawei de bolling aan één kan plaatst, of wellicht de bolling aan de boven- en onderkant toepast in plaats van aan de linker- en rechterzijkant. Het kan ook zijn dat Huawei de buiging juist hol maakt, in plaats van bol.

Prijzen en beschikbaarheid

Over de prijzen en beschikbaarheid kunnen we nog niets zinnigs zeggen. Als we naar het introductiepatroon van Huawei kijken, zal de opvolger van de Huawei Mate S waarschijnlijk pas in september gepresenteerd worden tijdens de IFA in Berlijn. Dat is Europa’s grootste beurs op het gebied van de elektronische consumentenapparatuur. Vorig jaar presenteerde Huawei de Huawei Mate S op deze beurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...