Telefoonfabrikanten LG en Samsung gaan gebogen schermen leveren aan fabrikanten van Chinese smartphones. De gebogen schermen van Samsung komen in de nieuwe Huawei-toestellen. LG levert haar gebogen schermen aan de opkomende fabrikant Xiaomi.

Eerder maakten we al bekend dat Chinese fabrikanten zoals Xiaomi, Huawei en Vivo gebogen schermen in hun nieuwe toestellen willen integreren. De toestellen komen in de tweede helft van dit jaar op de markt.

Gebogen schermen

Chinese smartphones krijgen gebogen schermen

Begin dit jaar werd al duidelijk dat Samsung contracten met Huawei, Xiaomi en Vivo had gesloten voor de levering van gebogen schermen. Even later kwam er een bericht naar buiten dat de opvolger van de Huawei Mate S mogelijk een gebogen scherm zou krijgen. Nu is duidelijk dat Samsung schermen gaat leveren aan Huawei.

Volgens de Koreaanse zakenkrant Business Korea, heeft ook LG een contract gesloten met een Chinese smartphone fabrikant. De krant stelt dat LG de levering van gebogen schermen aan Xiaomi voor haar rekening neemt.

Voordeel voor Samsung

Samsung heeft enorm profijt van de technologie achter de gebogen beeldschermen, die de fabrikant zelf ontwikkeld heeft. De fabrikant gebruikt gebogen schermen in de Galaxy S6 Edge en Samsung Galaxy S7 Edge. Het bedrijf heeft de techniek inmiddels ook verkocht aan het Chinese bedrijf Vivo, dat onlangs met de Xplay 5 met een dubbel Edge-screen op de markt kwam. Het scherm is over beide randen gebogen en heeft Snapdragon 820 processor, begeleid met maar liefst 6 GB werkgeheugen.

De toestellen van Huawei en Xiaomi, voorzien van een gebogen scherm, komen allebei in september uit. Het is best opmerkelijk dat juist LG ook gebogen displays gaat leveren, omdat de fabrikant dit jaar zelf geen smartphones met een gebogen beeldscherm heeft uitgebracht. De enige smartphone van LG waarin een flebiel beeldscherm te vinden is, is de LG F Flex-serie. Eind vorig jaar werd al duidelijk dat er waarschijnlijk geen opvolger voor het toestel zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *