• Dennis
  • 0

Telefoonfabrikanten LG en Samsung gaan gebogen schermen leveren aan fabrikanten van Chinese smartphones. De gebogen schermen van Samsung komen in de nieuwe Huawei-toestellen. LG levert haar gebogen schermen aan de opkomende fabrikant Xiaomi.

Eerder maakten we al bekend dat Chinese fabrikanten zoals Xiaomi, Huawei en Vivo gebogen schermen in hun nieuwe toestellen willen integreren. De toestellen komen in de tweede helft van dit jaar op de markt.

Gebogen schermen

Chinese smartphones krijgen gebogen schermen

Begin dit jaar werd al duidelijk dat Samsung contracten met Huawei, Xiaomi en Vivo had gesloten voor de levering van gebogen schermen. Even later kwam er een bericht naar buiten dat de opvolger van de Huawei Mate S mogelijk een gebogen scherm zou krijgen. Nu is duidelijk dat Samsung schermen gaat leveren aan Huawei.

Volgens de Koreaanse zakenkrant Business Korea, heeft ook LG een contract gesloten met een Chinese smartphone fabrikant. De krant stelt dat LG de levering van gebogen schermen aan Xiaomi voor haar rekening neemt.

Voordeel voor Samsung

Samsung heeft enorm profijt van de technologie achter de gebogen beeldschermen, die de fabrikant zelf ontwikkeld heeft. De fabrikant gebruikt gebogen schermen in de Galaxy S6 Edge en Samsung Galaxy S7 Edge. Het bedrijf heeft de techniek inmiddels ook verkocht aan het Chinese bedrijf Vivo, dat onlangs met de Xplay 5 met een dubbel Edge-screen op de markt kwam. Het scherm is over beide randen gebogen en heeft Snapdragon 820 processor, begeleid met maar liefst 6 GB werkgeheugen.

De toestellen van Huawei en Xiaomi, voorzien van een gebogen scherm, komen allebei in september uit. Het is best opmerkelijk dat juist LG ook gebogen displays gaat leveren, omdat de fabrikant dit jaar zelf geen smartphones met een gebogen beeldscherm heeft uitgebracht. De enige smartphone van LG waarin een flebiel beeldscherm te vinden is, is de LG F Flex-serie. Eind vorig jaar werd al duidelijk dat er waarschijnlijk geen opvolger voor het toestel zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...