• Dennis
  • 0

Steeds meer gebruikers van het Chinese smartphonemerk OnePlus zijn ontevreden over hun toestel. Daarmee verschijnen de eerste barstjes in de reputatie van het ooit geprezen merk. OnePlus beloofde bij introductie in 2014 een opvallende smartphone op de markt te zetten en het anders te doen dan andere merken.

Toch komt het bedrijf op steeds meer beloftes terug. Daarom hebben ontevreden gebruikers van OnePlus een protestactie op het internet gestart.

Protestactie OnePlus

Toen OnePlus in 2014 haar eerste toestel op de markt bracht, beloofde het bedrijf een goed updatebeleid te hanteren en daarbij de toestellen snel te houden. Toch blijkt OnePlus zich niet helemaal aan die beloftes te kunnen houden. Voornamelijk gebruikers van oudere toestellen merken dat het toestel onwerkbaar traag is. Daarom zijn diverse gebruikers een protestactie op social media begonnen.

Opmerkelijk is dat de actie is opgestart door een voormalig beheerder van het ondersteuningsforum van OnePlus. Bij de actie hebben zich inmiddels een aantal ontevreden gebruikers aangesloten. Zij vinden dat OnePlus zich niet aan haar beloftes houdt.

Voornamelijk oudere toestellen zijn traag

OnePlus bracht in 2014 de OnePlus One uit. De smartphone kon rekenen op een enorme hype dankzij haar slimme marketing. OnePlus blonk uit en kon het slechte imago dat Chinese smartphonemerken hadden van zich afschudden. De smartphone werd door velen gezien als een goed alternatief op de duurdere smartphones van bijvoorbeeld Samsung en LG. OnePlus verkocht het toestel rechtstreeks aan consumenten en kon daardoor de prijs laag houden.

Het bedrijf beloofde daarbij alle smartphones goed te onderhouden, mede door regelmatig updates uit te brengen. Maar voornamelijk haperingen in het touch-gedeelte zorgen voor een onwerkbaar traag toestel. Daarnaast houdt ook OnePlus er een slecht updatebeleid op na. De protestactie moet bereiken dat dit updatebeleid weer door de fabrikant wordt opgepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...