• Dennis
  • 0

De iPhone 8 krijgt geen gratis 3,5 mm adapter meer. Nu levert Apple nog een gratis verloopkabeltje bij de aanschaf van een iPhone 7 of de iPhone 7 Plus, maar Apple stopt daarmee bij de invoering van de nieuwe iPhones. De nieuwe iPhones, die waarschijnlijk iPhone 7S of iPhone 8 gaan heten, krijgen geen gratis verloopkabeltje meer meegeleverd.

De bedoeling van het verloopkabeltje is gebruikers de mogelijkheid te geven toch een 3,5 mm apparaat aan te sluiten op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De fabrikant had bij de introductie van die toestellen afscheid genomen van de 3,5mm audio-aansluiting.

iPhone 8 krijgt geen gratis kabel

De 3,5 mm audio-aansluiting is volgens Apple ouderwets. Bij introductie van de twee modellen noemde Apple het ‘een moedig besluit’ om de aansluiting weg te laten. Als je nu muziek wilt luisteren, kan dat via de Lightning-kabel. Helaas kun je dan niet tegelijkertijd opladen.

De toekomstvisie van Apple is duidelijk: minder kabeltjes en meer draadloos. De draadloze hoofdtelefoons en headsets hebben dus te toekomst. Apple wil meer inzetten op bijvoorbeeld de eigen AirPods.

3,5 mm audio keert nooit meer terug

De 3,5 mm audio-aansluiting komt nooit meer terug op de iPhone. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus waren de eerste modellen die deze aansluiting niet hebben. Wel leverde Apple nog een Lightning-naar-3,5mm-kabel, maar die verdwijnt bij de iPhone 8. De iPhone 7 is dus een overgangsmodel.

Volgens de Japanse site Macotakara zal Apple in de toekomst geen gratis verloopstekkertjes meer meeleveren. Macotakara heeft een goede reputatie en lijkt dus een betrouwbare bron. Mocht je zo’n stekkertje willen, dan dien je er eentje te kopen voor tien euro. Steeds meer hoofdtelefoons functioneren draadloos. In het vliegtuig is het gebruik van draadloze apparatuur verboden, waardoor je uiteindelijk toch weer aan een verloopje gebonden bent. De vliegtuigmodus schakelt Bluetooth en Wifi bovendien uit. De aanschaf van een dergelijke kabel is dus zeker voor reizigers een absolute must.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...