• Dennis
  • 0

Er komt voorlopig geen nieuwe iPhone SE. Apple lijkt geen plannen te hebben een nieuwe versie van het toestel uit te brengen. De iPhone SE werd begin dit jaar geïntroduceerd en was een grote verrassing voor het publiek.

Het toestel was speciaal in het leven geroepen voor liefhebbers die een high- end smartphone met een klein beeldscherm wilden. Daar is de afgelopen jaren veel om gevraagd. Apple lanceert ieder jaar nieuwe smartphone en dit jaar werden alleen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus geïntroduceerd. Een nieuwe update aan het begin van het jaar leek logisch, maar het bedrijf uit Cupertino heeft daar nog geen plannen voor.

iPhone SE

iPhone SE verkoopt goed

De iPhone SE is een schot in de roos voor Apple en verkoopt goed. Om die reden zou het bedrijf nog geen nieuwe variant van het toestel uit willen brengen. Daarnaast heeft Apple onlangs de iPhone 7 en iPhone 7 Plus uitgebracht.

Het bedrijf uit Cupertino wil niet bevestigen of ontkennen dat het volgend jaar geen nieuwe iPhone SE uit wil brengen. Daarom is ook niet bevestigd waarom er eventueel geen nieuw model komt. Toch kunnen we wel een gokje wagen: de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn net uit en het zou onverstandig zijn nu al een nieuwe smartphone op de markt te brengen. Dit zou immers kunnen storen op de verkoop van de high-end smartphones. Dit noemt men ‘kannibalisatie’.

Kannibalisatie

De vooraanstaande analist Ming-chi Kuo van KGI Securities neemt het woord ‘kannibalisatie’ ook in de mond. De analist stelt dat Apple geen iPhone SE uit wil brengen om zo kannibalisatie van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te voorkomen. Wel blijft het huidige model voorlopig op de markt. Toch zal dat toestel na verloop van tijd zijn ouderdomskenmerken gaan vertonen.

De iPhone 8 wordt verwacht voor de tweede helft van september en zal dan de ouderdom van de iPhone SE flink tonen. Door dit verouderingsproces zullen klanten die bereid zijn meer geld te spenderen aan een nieuwe iPhone dan een nieuwe, duurdere iPhone kopen.

Een paar weken geleden doken er berichten op dat het bedrijf in 2017 drie verschillende iPhone 8-formaten op de markt wil brengen. Het zou gaan om een 4,7, 5 inch en 5,5 inch model.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...