Vannacht is er naar buiten gebracht dat de HTC One M7 geen update naar Android 5.1 Lollipop zal krijgen. De telefoon kan momenteel op de versie Android 5.0 Lollipop draaien, maar daar zal het in de toekomst ook bij blijven. In de toekomst zullen namelijk mogelijke updates ook niet beschikbaar worden gesteld voor dit toestel.

Begin dit jaar heeft de HTC One M7 nog een update gehad naar Android 5.0 Lollipop. Deze update heeft voor veel nieuwe features gezorgd ten opzichte van de vorige versies waar de HTC One M7 over heeft beschikt. De update die het toestel heeft gehad in februari van dit jaar is dan ook meteen de laatste die het toestel ooit zal krijgen. De nieuwere versies in de HTC One lijn zullen wel worden voorzien met de nieuwste updates van het besturingssysteem.

Twee jaar updates

Om gebruikers tevreden te stellen heeft HTC de garantie afgegeven dat alle premium smartphones minimaal twee jaar na release worden voorzien van alle updates die in die tijd verschijnen. Beetje pech voor de M7 gebruikers is dat de update naar Android 5.1 Lollipop net buiten deze periode valt.

afb HTC One M7

Extra voordelen van Android 5.1 Lollipop

Het is nou niet zo dat de M7 gebruikers hiervan wakker zullen liggen. De nieuwe versie die Android uitbrengt zal vooral een optimalisatie zijn van de versie hiervoor. Dus verwacht geen complete veranderingen, maar vooral een soepeler verlopend besturingssysteem. Zo zijn er een paar kleine foutjes hersteld, waar de heads-up notificaties een perfect voorbeeld van zijn. Mocht Android binnenkort nieuwe features ontwikkelen voor het volgende besturingssysteem, dan wordt dit hoogst waarschijnlijk een groter gemis voor de HTC One M7 gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *