Apple zou bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe 4 inch iPhone. Toen het bedrijf met de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus kwam, werden er slechts twee nieuwe modellen geïntroduceerd. Een model met een 4,7 inch display en een model met een 5,5 inch beeldscherm.

Bij de iPhone 5 werd de iPhone 5c ook geïntroduceerd. Een soort van ‘uitgeklede’ iPhone met een plastic achterkant. De telefoon werd niet vaak verkocht, maar het lijkt erop dat er nu toch vraag naar een nieuwe 4 inch iPhone is, nu de andere iPhones fors groter zijn.

iPhone 6C

Geruchten
Uit geruchten van de Chinese website TechWeb blijkt dat Apple zou werken aan een 4 inch iPhone 6C. Apple stopt dan met de plastic behuizing en vervangt deze met een metalen behuizing. Net als de 5C zou de nieuwe smartphone in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn.

Volgens de geruchten zou Apple van plan zijn het nieuwe model binnenkort al aan te kondigen. De nieuwste geruchten komen voort uit bronnen van een grote producent van iPhone-modellen, Foxconn. In welke kleuren de iPhone 6C verkrijgbaar zal zijn, is nog onduidelijk.

Snelle aankondiging
De aankondiging van het budget toestel is volgens geruchten al sneller dan we kunnen vermoeden. De smartphone zou in januari al aangekondigd kunnen worden. Dan zou de verkoop ervan in februari van start gaan. Dat lijkt niet logisch, want Apple brengt nooit vroeg in het jaar nieuwe toestellen op de markt.

Op dit moment beschikt de iPhone 6S over 3D Touch, maar die techniek krijgt de iPhone 6C niet mee. Wel beschikt het nieuwe toestel over een Touch ID-sensor.

Geruchten
De laatste tijd doen er veel geruchten de ronde over de komst van een 4 inch iPhone. De bekende analist Ming-Chi Kuo voorspelde de komst van de iPhone 6C ook al. Hij heeft een goede track record en de komst van een dergelijk toestel lijkt dan ook waarschijnlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *