De nieuwe Apple iPhone 7 krijgt een flinke update, als we de geruchten rondom fabrikanten van onderdelen van de nieuwe iPhone moeten geloven. Zo zou de iPhone 7 een grotere opslagcapaciteit krijgen, over een dubbele camera beschikken en bovendien een achterkant van glas gebruiken.

De foto’s van de onderdelen zijn opgedoken op de Chinese microblogdienst Weibo. De geruchten spreken elkaar tegen, omdat er onlangs een foto opdook van een aluminium achterkant. Nu zijn er geruchten dat Apple toch voor een glazenbehuizing zou kiezen.

Componenten iPhone 7

iPhone 7 zorgt voor tegenstrijdige geruchten

De komst van de iPhone 7 zorgt voor tegenstrijdige geruchten. Het ene gerucht zegt juist dat de iPhone 7 een enkele camerasensor zal krijgen, terwijl uit andere geruchten blijkt dat Apple een dubbele camerasensor wil gebruiken. Tot nu toe blijft het koffiedik kijken, want bekend is dat Apple met meerdere prototypes aan het testen is.

Op de foto die op Weibo is opgedoken, is de cameramodule zichtbaar. Het zou hier gaan om een module met een dubbele camerasensor. Daarnaast staan ook de verschillende geheugenmodules op de foto. Opvallend is dat Apple van plan lijkt de 128 gigabyte opslaggeheugen te laten vallen. De nieuwe iPhone 7 komt mogelijk beschikbaar in 16, 64 of 256 gigabyte. Daarmee blijft het bedrijf uit Cupertino vasthouden aan 16 gigabyte als laagste opslagcapaciteit.

Dubbele camera

Het gebruik van een dubbele camera is niet nieuw. HTC en LG maakten al in 2011 en 2012 gebruik van die techniek, bijvoorbeeld in de HTC Evo 3D en de LG Optimus 3D. Steeds meer toestellen van nu beschikken daarnaast ook over een dubbele camera, waadoor we kunnen spreken van een duidelijke trend. De vraag is of Apple kiest voor een dubbele kleurencamera, of bijvoorbeeld een mix van zwart-wit en kleur, zoals bij de Huawei P9 het geval is. Het gebruik van dubbele camera’s zorgt voor een grotere lichtinval, waardoor de fotokwaliteit aanzienlijk verbeterd kan worden.

Opslagcapaciteit

Apple zou daarnaast de iPhone 7 uit willen brengen met 16, 64 en 256 gigabyte opslagcapaciteit. Apple houdt daarmee vast aan de 16 gigabyte versie, terwijl dat al jaren een punt van kritiek is. Met de nieuwe functies op het toestel zou de 16 gigabyte variant ver onder de maat zijn. De verwachting is dat het bedrijf zal kiezen voor 32 gigabyte als instapmodel.

Glazen achterkant

Ten slotte zijn er geruchten dat Apple kiest voor een glazen achterkant aan de iPhone 7. Dat gerucht druist in tegen een ander gerucht, dat beweert dat de nieuwe smartphone een aluminium achterkant zal houden, maar dat de antennestrepen zullen verdwijnen. De CEO van Catcher Technology, één van de leveranciers van Apple, kwam met het gerucht over de glazen achterkant op de proppen. We moeten de berichtgeving voorlopig met een korreltje zout nemen. Het is goed mogelijk dat Apple verschillende prototypes test en een echte keuze nog niet gemaakt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *