• Dennis
  • 0

De gezichtsherkenning van de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus is niet voldoende beveiligd. Uit een klein experiment blijkt dat de functie kinderlijk eenvoudig te omzeilen is. Naast de vingerafdruksensor zijn de toestellen uitgerold met een irisscanner en gezichtsherkenning.

Wie op 28 april een Samsung Galaxy S8 wil aanschaffen, doet er goed aan gebruik te maken van de vingerafdruksensor. Uit onderzoek van de Spaanse website Marcianophone blijkt dat de gezichtsherkenningsfunctie gemakkelijk te kraken is.

Gezichtsherkenning Samsung Galaxy S8 niet veilig

De gezichtsherkenningsfunctie in de Samsung Galaxy S8 laat te wensen over. In het verleden was er al discussie over de vingerafdruksensor. In theorie is het mogelijk iemand zijn of haar vinger ‘onbewust’ te lenen en deze op de sensor te plaatsen. Gezichtsherkenning is de minst veilige optie. Samsung heeft zelf ook toegegeven dat de functie niet erg veilig is en gebruikt de methode daarom ook niet voor Samsung Pay.

Marcianophone toonde aan dat de functie te omzeilen is met een simpele foto van de gebruiker. Dat werkt als volgt: er werd een foto van de gebruiker op de frontcamera van een andere Samsung Galaxy S8 gehouden. Het duurt even om de telefoon te ontgrendelen, maar na een klein aantal pogingen krijg je toegang tot de smartphone. Je hebt steeds een paar pogingen nodig, maar de website kreeg het voor elkaar meerdere Samsung Galaxy S8-toestellen te omzeilen.

Gezichtsherkenning wordt vooral gebruikt als alternatief voor de irisscanner, die nog niet helemaal werkt zoals het zou moeten. De vingerafdruksensor is inmiddels op een volwassen niveau gekomen, terwijl de irisscanner en gezichtsherkenning dat nog niet zijn. Het voordeel van gezichtsherkenning is dat het toestel binnen 0,1 seconde te ontgrendelen is. Dat is ongeveer dezelfde snelheid als ontgrendelen met een vingerafdruk.

Veilige opties

De meest veilige optie is het gebruik van een vingerafdrukscanner. De irisscanner is ook een optie, maar deze werkt niet goed bij mensen die een bril dragen. Wil je de smartphone het best beveiligen, dan kan dit met een lange pincode van tenminste zes cijfers of het gebruik van een lang wachtwoord, bestaande uit letters, cijfers en leestekens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...