• Dennis
  • 0

Google heeft uitnodigingen naar de pers gestuurd voor een evenement op 4 oktober. Het lijkt erop dat de techgigant van plan is haar nieuwste vlaggenschipserie, de Google Pixel te introduceren.

In de video-teaser en in de communicatie zijn er verschillende hints te zien, dat duidt op een introductie van een nieuwe smartphonelijn. Onlangs heeft Google bekendgemaakt te willen stoppen met de Nexus-lijn. Mogelijk wordt deze lijn vervangen met Google Pixel.

Google Pixel

Al maanden geruchten over Google Pixel

De uitnodiging van Google lijkt nu een bevestiging van de geruchten die al maanden rondgaan; het bedrijf werkt aan een nieuwe smartphoneserie. Sinds begin dit jaar zijn er al berichten opgedoken over de komst van twee nieuwe smartphones. HTC zou de nieuwe smartphones hebben ontwikkeld en geproduceerd, maar het logo van de fabrikant is niet op het toestel te vinden. Wel is het logo van Google, de opdrachtgever, te vinden.

De toestellen zouden intern schuilgaan onder de naam ‘Marlin’ en ‘Sailfish’. Maandenlang dachten analisten dat het hier om twee nieuwe smartphones in de Nexus-serie zou gaan, maar achteraf bleek dat niet waar. Deze zomer werd bekend dat Google geen nieuwe smartphones meer aan de Nexus-portfolio wil toevoegen.

Wel wordt de Google Pixel-serie nog dit jaar uitgebracht. De belangrijkste verandering in het principe, is dat alleen de naam van Google op de telefoons te vinden zijn. De telefoon is dus echt in opdracht van Google ontworpen, maar niet in samenwerking met. Om die reden verdwijnen de logo’s van andere fabrikanten op de toestellen.

Google Pixel en Google Pixel XL?

Mogelijk krijgen we op 4 oktober de twee nieuwste toestellen van Google te zien. De toestellen heten intern ‘Marlin’ en ‘Sailfish’, maar zullen voor het publiek hoogstwaarschijnlijk Google Pixel en Google Pixel XL gaan heten. Google heeft de goede gewoonte de eigen toestellen te voorzien van de nieuwste updates. Er schijnt zelfs een speciale versie van het nieuwste besturingssysteem, Android 7.0 Nougat, uitgebracht te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...