Google zou voor het einde van dit jaar zelf een smartphone uit willen gaan brengen. Dat zeggen bronnen rondom het bedrijf. Het is voor het eerst dat Google een eigen smartphone uit wil brengen. Eerder ontwikkelde Google wel al samen met smartphonefabrikanten smartphones in de Nexus-lijn.

Het is niet duidelijk of Google nu zelf een Nexus-smartphone uit wil brengen, of dat het gaat om een geheel losstaand product. Uit berichtgeving van de Britse krant The Telegraph, zou blijken dat Google nog dit jaar een smartphone uit wil brengen. Daarbij zou het toestel de merknaam ‘Google’ dragen.

LG Nexus 5X

Google wil goed alternatief

Google wil met de komst van een eigen smartphone een goed Android alternatief bieden voor smartphones van andere producenten. Het gaat hier bijvoorbeeld om Samsung, Huawei en LG. Het probleem van de zogenoemde hardware partners, is dat veel toestellen maar weinig updates naar nieuwe versies krijgen.

Daardoor zijn er al jarenlang flinke verschillen tussen het gebruik van Androidversies. Google noemt dit elf ‘fragmentatie’. Door fragmentatie worden consumenten gemakkelijker geconfronteerd met beveiligingsrisico’s. Toestellen die niet regelmatig geüpdatet worden, hebben meer kans op beveiligingslekken. Google wil met de ‘Google Phone’ een toestel aan het publiek bieden dat voor veel langere tijd updates ontvangt.

Speculaties

De speculaties over de komst van een mogelijke Google Phone zijn niet nieuw. Eerder dit jaar verschenen er ook al geruchten over. Toen suggereerden bronnen nog dat het ging om de volgende Nexus smartphone. Die zou dan door HTC worden ontwikkeld en geproduceerd, maar de naam van Google meekrijgen. HTC zou dus een soort ‘OEM-smartphone’ produceren.

Het is niet duidelijk uit de berichtgeving van The Telegraph of Google een losstaand product gaat produceren, of dat het toch een Nexus-smartphone wordt. Naast de komst van de nieuwe Nexus-smartphone verwacht men eind dit jaar of begin 2017 een modulaire smartphone met de werknaam ‘Project Ara’. Ook deze smartphone zal de merknaam van Google krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *