• Dennis
  • 0

Afgelopen week heeft Google haar nieuwste smartphones, de Google Pixel en de Google Pixel XL gepresenteerd. Opmerkelijk is dat de smartphones gebruikmaken van het Android 7.1 besturingssysteem. Die versie is officieel nog niet door het bedrijf aangekondigd.

Op dit moment is Android 7.0 Nougat de meest recente versie. Het lijkt erop dat Android 7.1 weer een hoop nieuwe functies met zich mee zal brengen.

Google Pixel

Android 7.1 heeft nachtmodus

In navolging op Apple, zal ook Google komen met een nieuwe functie: de nachtmodus. Het beeldscherm van het toestel is ’s avonds minder blauw. Dat is prettiger aan de ogen en bovendien voorkomt het de afbraak van melatonine, het natuurlijk slaaphormoon. Het scherm toont ’s avonds dus een stuk warmere kleuren. Daardoor moeten consumenten uiteindelijk minder slaapproblemen als gevolg van gebruik van een mobiele telefoon krijgen.

Snelkoppelingen

Uiteraard kent Android 7.1 ook weer nieuwe functies voor ontwikkelaars. Hoewel andere fabrikanten vaak een eigen voorkeur aan de vorm van een icoontje geven, mogen ontwikkelaars op het Android platform dit zelf kiezen. Zo is er de keuze tussen ronde en vierkantje icoontjes. Overigens is het niet mogelijk app A een rond icoontje en app B een vierkant icoontje te geven. De gebruikte launcher bepaalt welke vorm icoontje er getoond wordt. Google biedt daarnaast de mogelijkheid snelkoppelingen naar functies in apps te maken.

Binnen bijvoorbeeld de weerapp zou men in principe gemakkelijk snelkoppelingen moeten kunnen maken naar verschillende locaties in de wereld.

Vingerafdruksensor en overige nieuwe functies

Daarnaast zal Android 7.1 ook meer gaan doen met vingerafdruksensoren. De sensor wordt nu voornamelijk gebruikt om het toestel mee te beveiligen, maar de sensor zou ook gebruikt kunnen worden als ‘touchpad’. Bijvoorbeeld om door pagina’s te scrollen.

Tot slot introduceert Google in Android 7.1 ook het DayDream VR-platform. Op die manier kunnen gebruikers van de nieuwe DayDream View VR-bril deze gebruiken op hun smartphone. De eerste toestellen die gereed zijn voor de nieuwe versie zijn Google’s eigen Pixel en Pixel XL. Het is nog niet duidelijk wanneer de update beschikbaar komt voor andere smartphonemakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...