Google geeft de vierde ontwikkelaars-preview (DP) voor haar nieuwe besturingssysteem, Android N, uitgebracht. De update is beschikbaar voor betatesters van Android N. Google claimt dat de nieuwe functies voor ontwikkelaars af zijn. Apps die gebruikmaken van functies die speciaal voor Android N bedoeld zijn, mogen volgens Google vanaf nu worden toegevoegd aan de Play Store.

Android N

Geen wijzigingen meer aan Android N

Het nieuwe besturingssysteem van Google is de opvolger van Android 6.0 Marshmallow. Google zal tot aan de release van Android N geen nieuwe wijzigingen meer aanbrengen aan de functionaliteiten voor ontwikkelaars. Daardoor kunnen ontwikkelaars alvast beginnen aan het testen van definitieve functies en het door ontwikkelen van hun apps voor het nieuwe besturingssysteem.

Voorgaande jaren mochten ontwikkelaars hun apps die gebruikmaakten van functies van nieuwe versies, nog niet in de Google Play Store plaatsen. Dit jaar is dat anders: vanaf nu mogen ontwikkelaars van Android N-apps de app alvast in de Play Store toevoegen. Tot nu toe zijn er al wat apps die een aantal Android N-functies verraden, zoals bijvoorbeeld het ‘snel reageren’ vanuit notificaties. Dat is overigens met een reden: dezelfde functie vinden we op de Android Wear-smartwatches.

Nu de apps in de Play Store geplaatst mogen worden, zullen we meer nieuwe functies in het wild tegenkomen. Daarnaast is de verwachting dat fabrikanten van smartphones zich zullen richten op de nieuwe functies en de adoptie van de nieuwe Android-versie.

Puntjes op de i

Google moet nog wel de ‘puntjes op de i zetten’ alvorens Android N ook daadwerkelijk aan het grote publiek getoond zal worden. Het is best mogelijk dat Android N in de tussentijd nog wat nieuwe functies aan het gebruikersinterface zal krijgen. De nieuwe lay-out ligt immers nog niet per se vast. Daarom wordt er nog een preview-versie verwacht die bedoeld is voor consumenten, in plaats van ontwikkelaars.

Beschikbaarheid

Google zal binnenkort de Android N Developer Preview 4 uitrollen naar haar ontwikkelaars. De update zal voor toestellen die Android N al draaien, over the air beschikbaar zijn. Daarnaast is het mogelijk een factory image te downloaden en deze naar de smartphone te flashen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *