• Dennis
  • 0

Google gaat de Play Store opruimen. Dat blijkt uit een e-mail dat het bedrijf heeft verstuurd aan verschillende ontwikkelaars. Een groot aantal developers kreeg een e-mail, waarin Google aankondigt apps die niet voldoen aan de User Data Policy te verwijderen uit de Store.

Vrijwel alle ontwikkelaars die de e-mail hebben ontvangen, hebben zelf zo’n app.

Google-Play-Store-Header-664x374

Play Store opruimen

Google gaat de Play Store volledig opnieuw inrichten. De ontwikkelaars die een mail ontvingen, hebben een bericht ontvangen dat hun app niet voldoet aan de richtlijnen. Deze ontwikkelaars moeten dus aan de slag. Apps moeten namelijk verplicht vragen om toestellen bij het gebruik van bijvoorbeeld de camera of contactenlijst. Veel apps doen dat niet en hebben ongevraagd toegang tot deze functie.

Dat roept Google nu een halt toe. Ontwikkelaars moeten voor 15 maart 2017 de app up-to-date maken conform de richtlijnen. Anders verwijdert Google de apps uit de Play Store.

Zombie-apps

Veel van deze apps die niet aan de richtlijnen voldoen, voegen niets toe aan de Store. Google noemt deze apps ‘zombie-apps’ en zal deze binnenkort verwijderen. In tegenstelling tot de App Store van Apple, houdt Google zelf geen controle op de apps die in de store worden gepubliceerd. Bij Apple gaat daar een strenge selectieprocedure aan vooraf.

Het voordeel van zo’n open store, is dat iedereen een eigen app kan maken en gratis kan publiceren. Het nadeel ervan is dat sommige apps niets toevoegen of zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Bovendien worden ze niet geüpdatet. Daarmee verdwijnen zo meteen een hoop apps uit de Store, want de kans is klein dat ontwikkelaars hun app bijwerken. Sommige apps zijn al jaren oud en nooit bijgewerkt. Daarmee ruimt de Play Store zichzelf straks op.

Noodzakelijk

Een vaak gehoorde klacht van Androidgebruikers is dat de Play Store een rommeltje is. De meeste apps hebben geen inhoud of tonen alleen maar advertenties, terwijl je er niets mee kunt. Andere apps zijn er opgericht om data van de gebruiker te ontfutselen. Door de Play store op te ruimen zal er een flink deel van deze apps verdwijnen. Het geeft bovendien goede hoop dat de Play Store kwalitatief beter wordt. Daarmee hoopt Google indirect ook meer nieuwe gebruikers op het Android besturingssysteem te mogen verwelkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...