Google stunt op dit moment met de prijzen van haar Nexus-toestellen. De Nexus 6p en de Nexus 5X zijn tijdelijk aanzienlijk in prijs verlaagd. Beide modellen zijn nu 100 euro goedkoper. 

De korting is alleen bij Google zelf te krijgen. Daarmee duikt het bedrijf onder de verkoopprijzen die de Nederlandse webwinkels op dit moment rekenen voor de toestellen. Dat Google de prijzen nu al tijdelijk verlaagt, is opmerkelijk. De LG Nexus 5X en de Huawei Nexus 6P kwamen pas twee maanden geleden op de Nederlandse smartphonemarkt.

LG Nexus 5X

Prijsverlagingen
Begin deze maand verlaagde Google de officiële verkoopadviesprijs van de toestellen al met 50 euro. Begin deze maand verlaagde Google de verkoopadviesprijs opnieuw met nog eens 50 euro. Daardoor zijn de LG Nexus 5X en de Huawei Nexus 6P tijdelijk 100 euro goedkoper.

De prijzen zijn niet blijvend verlaagd, maar maken onderdeel uit van een tijdelijke actie. Tot en met 12 februari zijn de toestellen 100 euro goedkoper. De toestellen zijn alleen goedkoper te verkrijgen in de Google Play Store. De prijzen in de Nederlandse (web)winkels blijven hetzelfde.

Prijsverschil
De Nexus 5X met 16 gigabyte opslag is te koop voor 479 euro, de 32 gigabyte-uitvoering voor 529 euro. Beide modellen zijn nu 100 euro goedkoper bij de Google Play Store. Nederlandse webwinkels zaten al zo’n 80 euro onder de oorspronkelijke adviesprijs, maar worden nu alsnog ingehaald door Google zelf. Er is nog eens 20 euro te besparen.

Er is ook een prijsvoordeel te halen bij de LG Nexus 5X. Het 16 GB-model is verkrijgbaar voor 379 euro bij Google. Een maand geleden kwam het toestel nog uit met een prijskaartje van 479 euro. De 32 gigabyte uitvoering werd verkocht voor 529 euro, maar is nu bij Google te bestellen voor 429 euro.

Prijzen en beschikbaarheid
De Nexus 6P is beschikbaar in 32, 64 en 128 gigabyte opslag en kost bij de Google Play store nu 549 euro, 599 euro en 699 euro. Alle Nexus 6P-modellen zijn nu dus goedkoper.

De modellen zijn vooral populair onder Android liefhebbers, omdat beide toestellen samen met Google ontwikkeld zijn. Daardoor draaien de smartphones de originele versie van Android en krijgen gebruikers de eerste twee jaar als eerste de updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *