• Dennis
  • 0

Google gaat op 4 oktober nieuwe toestellen presenteren onder de naam ‘Google Pixel’ en ‘Google Pixel XL’. Ook dit jaar werkt de softwareontwikkelaar weer aan nieuwe smartphones, in samenwerking met HTC. Lange tijd werd gesproken over de nieuwe Nexus-smartphones, maar vorige week werd bekend dat Google stopt met de serie en de naam zal gaan verdwijnen.

In plaats daarvan komt Google met een nieuwe naam: Pixel. De Google Pixel en Google Pixel XL zullen mogelijk op 4 oktober worden gepresenteerd.

Google Pixel

Marlin en Sailfish zijn Pixel en Pixel XL

Begin dit jaar werd al bekend dat HTC en Google bezig waren met het ontwikkelen van twee nieuwe modellen. Deze modellen luisterden naar de namen Sailfish en Marlin. Binnen het geruchtencircuit werd voorspeld dat deze smartphones de Huawei Nexus 6P en de LG Nexus 5X zouden opvolgen binnen de Nexus-serie.

Onlangs werd bekend dat Google dit jaar definitief afscheid neemt van de Nexus-serie en een nieuwe serie zal introduceren. Het Amerikaanse bedrijf bracht eerder ieder jaar een nieuwe smartphone binnen de Nexus-familie uit.

Eigen merknaam

Google gaat nu smartphones uitbrengen onder de eigen merknaam en een compleet nieuwe serie uit de doeken doen. De nieuwe smartphones luisteren naar de naam ‘Google Pixel’. Dat is eigenlijk geen verrassing, want vorig jaar bracht het bedrijf ook al een tablet met die naam uit.

De Google Pixel zal een 5 inch beeldscherm krijgen, terwijl de Google Pixel XL een beeldscherm van 5,5 inch zal krijgen. Dat voorspelt een zeer betrouwbare website, Android Police. De logo’s van HTC komen niet op de toestellen staan, omdat de fabrikant de toestellen maakt in opdracht van Google.

Prijzen en beschikbaarheid

Google zal de Google Pixel en Google Pixel XL vermoedelijk op 4 oktober presenteren. Het bedrijf heeft die datum zelf nog niet bevestigd. De afgelopen jaren heeft Google iedere keer in samenwerking met andere smartphonefabrikanten de Nexus-smartphones ontwikkeld. Aan dat tijdperk komt nu een einde. Google gaat nu smartphones uitbrengen met enkel het logo van de zoekmachine erop. Logo’s van HTC zullen ontbreken en bovendien is er nog niets bekend over de prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...