Over de Google Pixel

De Google Pixel is de eerste smartphone in beheer van Google zelf. Het is de smartphone, ontworpen door Google, zoals het bedrijf het gebruik van haar mobiele besturingssysteem graag zelf ziet.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de Google Pixel

De Google Pixel is de eerste smartphone in beheer van Google zelf. Het is de smartphone, ontworpen door Google, zoals het bedrijf het gebruik van haar mobiele besturingssysteem graag zelf ziet.

De smartphone is de vervanger van de Nexus, die sinds de introductie van de Pixel niet meer ontwikkeld wordt. De Pixel is een smartphone in een hoger prijssegment, maar heeft bijzonder krachtige hardware, een goede camera en een knap vormgegeven behuizing. Doordat de smartphone van Google zelf afkomstig is, ben je gegarandeerd van regelmatige updates.

Google Pixel: alles met Android is mogelijk

De Google Pixel laat goed zien wat er allemaal met Android mogelijk is. De smartphone heeft bijvoorbeeld ondersteuning voor Daydream, beschikt over een vingerafdrukscanner en wordt geleverd met het eigen besturingssysteem, Android 7.0 Nougat. Google verkoopt de Pixel in twee verschillende varianten: de ‘normale’ Google Pixel en de Google Pixel XL, de grotere broer.

Met de introductie van de Google Pixel heeft het bedrijf afscheid genomen van de Nexus. De Nexus werd ieder jaar in opdracht van Google door een fabrikant geproduceerd. Het productieproces ligt nu bij Google zelf, maar wordt nog steeds feitelijk door HTC gemaakt. Het verschil met de Nexus, is dat het bedrijf zelf meer betrokken is geweest bij het design en de software. Wil je dus een smartphone van Google, dan zit je met de Pixel goed.

Specificaties Google Pixel

De Google Pixel zag op 4 oktober het levenslicht in New York. Het heeft een behoorlijke tijd geduurd totdat de smartphone ook in ons land verkrijgbaar was. De vraag naar de smartphone is groot en in sommige opzichten wordt de smartphone de eerste serieuze ‘iPhone killer’ genoemd. Zo is uit onderzoek gebleven dat de camera van dit toestel net iets beter is dan die van de iPhone.

Met deze smartphone haal je behoorlijk wat smartphone in huis. Je krijgt een 5 inch Full HD-resolutie AMOLED-beeldscherm. Je kunt het toestel bovendien gebruiken voor virtual reality-applicaties, dankzij de Google Daydream-ondersteuning. Er is verder niets gedaan aan eventuele skins: de Pixel heeft een stockversie van Android Nougat, het besturingssysteem in zijn puurste vorm. Google biedt eerst updates voor de Pixel en brengt pas later updates voor andere smartphones uit. Net als bij de Nexus hoort dus een goed updatebeleid. Dat is een probleem waar door veel consumenten van andere smartphonefabrikanten over geklaagd wordt.

Bovendien heeft de smartphone een 12 megapixelcamera aan de achterzijde. Onder de camera vind je een vingerafdrukscanner. Ook selfies zijn haarscherp door het gebruik van een 8 megapixel camera aan de voorzijde.

Onder de motorkap

De Pixel is een zeer prijzige smartphone, maar de prijs wordt wel degelijk gerechtvaardigd. Het toestel heeft de beste mobiele hardware die op dit moment verkrijgbaar is. Zo heeft de smartphone onder de motorkap een Snapdragon 821 chip. Deze processor wordt begeleid door maar liefst 4 GB intern werkgeheugen. Bovendien is de smartphone in verschillende varianten te krijgen: met 32 GB en 128 GB-opslagruimte. Kiezen voor een 64GB opslag is er dus niet meer bij.

Google heeft gekozen voor een scherm met een grootte van 5 inch. De Pixel is daardoor een compacte smartphone met een pixeldichtheid van 421 ppi. Maak je geen zorgen over het zien van pixels, dat is met het blote oog bijna niet mogelijk.

Ook voor fotografen

Ondanks dat 12 megapixel resolutie wellicht weinig klinkt, is dat het niet. Een website die smartphonecamera’s zeer uitvoerig test, heeft geconcludeerd dat dit de beste smartphone is op gebied van mobiele camera’s. De foto’s zijn onmiddellijk te uploaden naar Google Foto’s. De camera beschikt over Smart Burst, waardoor je snel een boel foto’s kunt schieten. De HDR+-functie zorgt bovendien voor betere en schepere foto’s.

Tot slot

De Google Pixel heeft een USB-C-poort. Daarmee is het toestel vrij snel op te laden. Na een kwartiertje opladen gaat de smartphone ongeveer zeven uur mee. Als je de accu een half uur oplaadt, zit je op ongeveer 50 procent. Na een uur opladen kun je er dus weer vol tegenaan. De homebutton vind je niet aan de voorkant, maar aan de achterkant van het toestel. Die knop dient tegelijkertijd ook als homebutton.

Deze smartphone is niet stof- en waterdicht en relatief prijzig. Maar daarvoor krijg je wel een smartphone met een robuust design en snelle hardware, een goede camera en altijd de nieuwe updates. Dit toestel is verkrijgbaar in 32GB en 128GB opslagcapaciteit.