• Dennis
  • 0

Geheel tegen de verwachting in heeft Google de eerste testversie van het nieuwe besturingssysteem Android N uitgebracht. Ontwikkelaars en liefhebbers kunnen de software nu al downloaden.

Android N is de opvolger van het huidige besturingssysteem, Android 6.0 Marshmallow. Dat Google opeens met een testversie naar buiten komt, is een verrassing. De verwachting was dat Google de nieuwe versie pas zou presenteren tijdens haar eigen I/O Conference in mei. Google breekt op deze manier voor het eerst met de traditie.
Android N

Codenaam

Android N is de voorlopige codenaam voor de nieuwe Android-versie. Later dit jaar zal bekend worden waar de N voor staat. We kunnen ervan uit gaan dat Google een snoepje of andere lekkernij beginnend met de letter N zal kiezen als nieuwe naam voor het besturingssysteem.

Google hoopt met het vroeg uitbrengen van de software dat ontwikkelaars nog beter kunnen helpen bij het verbeteren van Android N.

Nieuwe functies

Android N zal een aantal nieuwe functies krijgen waarover Android nu nog niet beschikt. Eén van de belangrijkste functies is de split-screenfunctie. Daarmee kunnen gebruikers meerdere apps tegelijkertijd op het beeldscherm plaatsen. Daardoor wordt multitasken gemakkelijker. Smartphonefabrikanten zoals Samsung hebben al een geruime tijd een split-screenfunctie die zij zelf ontwikkeld hebben. Binnenkort wordt split-screen dus een functie die ‘native’ door Android ondersteund wordt.
Daarnaast heeft Google de energiebesparingsfunctie Doze verbeterd. Daardoor kan het toestel nog meer energie besparen als de smartphone in standby-modus staat.

Voor smartphones en tablet

De preview-versie van Android N inclusief split-screenfunctie is beschikbaar voor zowel smartphones als tablets. Daarmee lijkt Google niet dezelfde koers te varen als haar concurrenten Microsoft en Apple. Beide fabrikanten maken split-screen namelijk alleen mogelijk voor tablets, maar niet voor smartphones. Het is goed mogelijk dat Google later de split-screenfunctie verwijdert uit de telefoonversie. Later dit jaar zal Google Android N officieel uitbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...