• Dennis
  • 0

Smartphones zijn de afgelopen jaren enorm groter geworden, maar het toetsenbord op het beeldscherm bleef even klein. Daardoor werden de toetsenborden uitgerekt, waardoor het moeilijker werd om deze met één hand te bedienen. Google heeft een nieuwe update naar buiten gebracht, waarmee het Android toetsenbord wordt aangepast. Daarmee is het probleem opgelost.

Android toetsenbord

Android toetsenbord kleiner

Google heeft het standaardtoetsenbord van Android niet verwijderd, maar alleen een nieuwer, kleiner toetsenbord toegevoegd. Daarmee moet een jarenlang bestaand probleem eindelijk opgelost zijn. Met de update is het mogelijk alle toetsen te gebruiken en deze met één hand te bedienen.

Google biedt een kleiner toetsenbord, dat de gebruiker aan de rechter- of linkerkant van het display kan plaatsen. Daarmee staan alle toetsen binnen bereik van de vingers. Daarnaast heeft de softwareontwikkelaar ook een aantal nieuwe functies toegevoegd. Met een veeg over de spatiebalk komt bijvoorbeeld een woord tevoorschijn.

Zelf lerend toetsenbord

Daarnaast heeft de ontwikkelaar ook het zelf lerend systeem in het Android toetsenbord onder handen genomen. Het toetsenbord voorspelt uit zichzelf tekst en corrigeert deze op basis van het typgedrag van de gebruiker. Daardoor verschijnen er wel eens fouter woorden. Omdat die woorden vaker fout geschreven zijn, blijft het standaardtoetsenbord steeds foutief verbeteren. Daarom krijgen gebruikers vanaf nu de mogelijkheid om het woord eenvoudig te verwijderen. Dit is mogelijk door het foutieve woord vast te houden en naar de prullenbak – meestal boven in beeld – te slepen.

Android toetsenbord deels opnieuw vormgegeven

Het toetsenbord heeft bovendien een licht vernieuwde vormgeving. De toetsen hebben nu een beter zichtbaar kader, doordat er lijnen tussen de toetsen geplaatst zijn.

Het nieuwe standaard toetsenbord staat voor alle Android apparaten al klaar in de Google Play Store. In veel gevallen is het toetsenbord al automatisch geïnstalleerd, zodra er verbinding met de Play Store tot stand kan worden gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...