Apple deed het al geruime tijd, controle over applicaties uitvoeren alvorens ze in de App Store terecht konden komen. Google wil ditzelfde principe gaan toepassen om de veiligheid te garanderen van apps uit de Play Store. Google was hier al even mee bezig en heeft laten weten dat de snelheid van het aantal toegenomen apps in de Play Store hier niet onder geleden heeft.

Veiligheid

Apple voerde al langere tijd controles over applicaties uit, voordat gebruikers deze apps konden downloaden in de App Store. Hierdoor is het soms een langdurig proces om toegang te verkrijgen tot de App Store, maar het brengt wel een heel groot voordeel met zich mee wat voor veel gebruikers dan ook als erg belangrijk gezien wordt. Het is namelijk een stuk veiliger dan de oude methode die Google toepaste. Daar ging Google nog niet tussen de bouwers van de app en de Play Store in zitten om alles te controleren. Het was erg gemakkelijk om je apps uiteindelijk in de Play Store te krijgen en hierdoor was de snelheid erg hoog van het aantal toenemende applicaties. Nadeel was dat er meer malware-apps aanwezig waren dan in de App Store die wel werd beveiligd.

Google is al een tijd aan het controleren

Onopgemerkt is Google al een paar maanden bezig geweest met de controle van vele applicaties die bestemd waren voor de Play Store. Op twee manieren is Google te werk gegaan, namelijk automatisch en handmatig. Dat laatste is iets dat opmerkelijk is, omdat het minder efficient is en hierdoor een grotere investering.

Tot nu toe is het niet ten koste gegaan van de publicatiesnelheid van bepaalde applicaties in de Google Play Store. Google heeft in ieder geval nog van niemand vernomen dat er iets is opgevallen over dit proces, terwijl ze er toch al geruime tijd mee bezig waren. Een positieve ontwikkeling wat betreft de veiligheid van de Google Play Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *