Google is van plan om van de Nexus-toestellen een alternatief voor de iPhone te maken. Dat zeggen bronnen rondom het bedrijf. Zowel de ontwikkeling als het ontwerp moet sterk op dat van de iPhone gaan lijken. Zo zouden Nexus smartphones in de toekomst – net als bij de iPhone gebeur – moeten worden geproduceerd door verschillende fabrikanten en assemblagebedrijven.

The Information, een website met zeer betrouwbare bronnen, schrijft dat Google van plan is met de Nexus een alternatief voor de iPhone in de markt te zetten. Het bedrijf heeft veel last van concurrent Apple. 

Nexus

Last van Apple
Volgens bronnen zou Google veel last hebben van concurrent Apple. De grootste concurrent van Google verdient veel geld met haar iPhone, maar zit Google vaak dwars met het succesvol omzet maken. Zo heeft Apple bijvoorbeeld de Ad Block geïntroduceerd. Alle diensten van Google zijn gratis, en Google haalt de meeste omzet uit advertenties. Die advertenties worden juist door Apple geblokkeerd.

Eigen ontwerp
Daarom wil Google een eigen ontwerp en ontwikkeling, net als bij Apple. Google zou de smartphone zelf willen ontwerpen. Daarbij hoort dan de mogelijkheid dat het logo van de fabrikant zelf van toekomstige Nexus-modellen zal kunnen verdwijnen en dat voortaan alle modellen onder het merk van Google worden uitgebracht.

Concurreren
De manier waarop Google de afgelopen jaren met haar Nexus-programma om is gegaan, is nooit een grote vorm van concurrentie geweest voor smartphonefabrikanten die het toestel produceerden. Als Google besluit de ontwikkeling en het ontwerp van de smartphone naar zichzelf toe te trekken, wordt het bedrijf in principe eigen fabrikant en gaat het concurreren met andere smartphonefabrikanten.

Bij Microsoft heeft dat er toe geleid dat bijna geen enkele fabrikant een Windows Phone smartphone uitgebracht heeft. Maar Googles Android is een populair systeem en bij gebrek aan beter zullen smartphonefabrikanten niet meteen overstappen op een ander alternatief.

Pixel
De geruchten lijken best logisch, want Google doet hetzelfde al bij de productie van de Pixel-tablets. De tablets worden ook in eigen huis ontworpen en ontwikkeld en onder naam van Google op de markt gebracht. Het lijkt erop dat als de plannen doorgaan, HTC in ieder geval de eerste ‘whitelabel’-producent zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *