• Dennis
  • 0

Een 19-jarige hacker stelt op Twitter dat hij een iPhone 7 met iOS 10 heeft weten te jailbreaken. De hacker is een bekende in de jailbreak-scene en heeft in het verleden vaker exploits in het mobiele besturingssysteem gevonden.

Het gaat om de hacker ‘qwertyoruiop’. Naar eigen zeggen heeft hij het besturingssysteem van Apple binnen 24 uur al weten te kraken. Daardoor was het mogelijk de alternatieve App Store Cydia te installeren. Zonder jailbreak is dat niet mogelijk.

iOS 10

Exploits in iOS 10

Om de alternatieve App Store te kunnen downloaden en installeren, is een jailbreak nodig. Deze jailbreaks komen voort uit zogenaamde exploits; fouten in de software of de beveiliging. Daardoor is het mogelijk nieuwe code naar de software te schrijven, waardoor de applicaties toegang krijgen tot systemen waar normale gebruikers geen toegang toe kunnen krijgen. Door de code uit te voeren is het bijvoorbeeld mogelijk de controle over het toestel over te nemen of de beveiliging van een iPhone uit te schakelen. Om die reden probeert Apple bij het uitbrengen van iedere update jailbreaks te patchen.

Na het uitvoeren van een jailbreak is het voor gebruikers van iDevices (iPhone, iPad of iPod Touch) mogelijk meer functies te gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om (illegale) apps buiten de App Store van Apple om te installeren. Aangeraden is dat niet, omdat dergelijke versies vaak virussen met zich meebrengen. Daarnaast biedt Cydia ondersteuning voor het uitschakelen van simlocks op branded smartphones.

Al sinds de eerste Apple iPhone in 2007 zijn hackers actief het systeem te kraken. Daardoor is er een spel ontstaan tussen de fabrikant en de hackers. Vrijwel iedere versie van iOS heeft in het verleden een jailbreak gehad en dus is het goed mogelijk dat dit ook voor iOS 10 zal gaan gebeuren. Voordat de 19-jarige hacker zijn code wil delen met de jailbreak-scene, wil hij eerst de code verbeteren. Uiteindelijk moet het mogelijk worden de jailbreak zonder al te veel aanpassingen te installeren. Het bezoeken van een pagina in de browser is voldoende.

Toch is jailbreaken niet meer zo populair als vroeger. Apple lost kwetsbaarheden in de software doorgaans snel op, waarna de jailbreak niet meer werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...