• Dennis
  • 0

Bijna de helft van alle Nederlanders die in het bezit is van een smartphone, heeft een muziekapp. De muziekapp is vooral populair onder tieners. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse mannen muziekapps vaker bezitten dan vrouwen. 26 procent van alle mannen heeft Spotify geïnstalleerd op zijn smartphone, terwijl 23 procent van de vrouwen dat heeft gedaan.

Bij Deezer is een uitzondering te zien. Vrouwen gebruiken die app vaker dan mannen. Dit blijkt uit cijfers van het Dutch Apps Market-rapport, van marktonderzoeker Telecompaper over afgelopen maand mei.

Muziekapp

Spotify bekendste muziekapp

De bekendste muziekapp is Spotify, zo zegt het rapport. Op een kwart van alle Nederlandse smartphones is de app te vinden. De tweede plaats in voor Shazam. Eén op de vijf Nederlanders die een smartphone bezit, heeft deze app op zijn mobiele telefoon geïnstalleerd. iTunes van Apple en Google Music van Google eindigen op een gedeelde derde plaats.

Het slechtst scoren apps als Sound Cloud, Apple Music, Deezer en Napster. Zij halen krap aan de tien procent. Op gebied van gebruik is Spotify ook de bekendste muziekapp. De app verslaat concurrenten met kop en schouders. Deze muziekapp wordt ongeveer 15 dagen per maand gebruikt. Dat is twee keer zoveel als iTunes, dat slechts zeven dagen per maand gebruikt wordt. Daarnaast waarderen gebruikers de kwaliteit van de app beter dan dat van andere muziekapps.

Sportapp

Daarnaast deed Telecompaper ook onderzoek naar het gebruik van sportapps op een mobiele telefoon. Een vijfde van de Nederlanders met een smartphone, heeft een dergelijke app op de telefoon geïnstalleerd. Dat is een lichte stijging over afgelopen jaren. Vooral mannen installeren apps zoals die van Voetbal International, NuSport of Telesport. Bijna een derde van alle mannen met een smartphone heeft zo’n app geïnstalleerd. Dat is tegen acht procent van de vrouwen. De sportinformatie-apps zijn wel minder afhankelijk van de leeftijd. Twintigers gebruiken sportinformatie-apps het meest. In mei werd de app 21 dagen per maand gebruikt. Een jaar daarvoor gebruikten we sport-apps nog zo’n 19 dagen per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...