• Dennis
  • 0

Het bedrijf dat exclusieve rechten heeft op de naam Nokia, HMD Global, gaat op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona nieuwe toestellen uitbrengen. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten middels een uitnodiging aan de internationale pers. Mogelijk gaat het om de eerste smartphone op Android: de Nokia 6. Dat toestel komt mogelijk eerst alleen in China uit. Het is ook goed mogelijk dat HMD een ander toestel voor release beschikbaar heeft.

De smartphones worden op een grote internationale persconferentie uit de doeken gedaan. Dit zal gebeuren op de dag voor het begin van het congres. Op zondagmiddag 26 februari houdt HMD een grote persconferentie.

Nokia 6 HMD

HMD wil een of meer smartphones presenteren

HMD heeft in ieder geval een nieuwe smartphone voor ons in petto. Naar verluidt wil het bedrijf meerdere smartphones aan de pers laten zien. HMD is momenteel het bedrijf dat een exclusief naamrecht op het merk ‘Nokia’ heeft. De Finse fabrikant is jaren geleden al gestopt, maar HMD mag nog smartphones onder die naam uitbrengen.

De medewerkers van het bedrijf zijn voormalige medewerkers van het Finse bedrijf Nokia. De komende tien jaar mag HMD exclusief smartphones onder die merknaam uitbrengen. Meteen nadat het bedrijf in december 2016 het levenslicht zag, presenteerde HMD al de eerste smartphones.

De Nokia 150 en Nokia 150 Dual SIM zijn de eerste smartphones. Mogelijk wil HMD op het MWC een Android smartphone presenteren. Het is de eerste smartphone van HMD die draait op Android. De smartphone gaat mogelijk Nokia 6 heten.

Nokia 6 alleen voor Chinese markt

De Nokia 6 wordt mogelijk alleen uitgebracht voor de Chinese markt. Toch is het goed mogelijk dat het bedrijf het toestel later ook op andere markten uit wil brengen. Het gaat dus om een voorlopige release op één markt. Het Mobile World Congress wordt door publiek van over de hele wereld bezocht. Daardoor lijkt het logisch dat de toestellen die tijdens het MWC in Barcelona worden gepresenteerd, in meer landen zullen worden uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...