• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant heeft het nieuwste toestel onder de naam van Nokia, de Nokia 6, aangekondigd. Het bedrijf heeft een exclusieve licentie op de naam ‘Nokia’ en kondigt nu de eerste smartphone onder die naam aan.

Het gaat om een toestel dat waarschijnlijk alleen in China zal worden uitgebracht. De Nokia 6 gaat naar verluidt omgerekend zo’n 220 euro kosten.

Nokia 6

HMD is het bedrijf achter Nokia

Het Finse bedrijf Nokia maakt al een tijd lang geen smartphones meer en doet hetzelfde als BlackBerry. Het bedrijf heeft de exclusieve rechten op de naam ‘Nokia’ verhuurd aan een andere fabrikant. HMD Global is een bedrijf dat speciaal is opgericht om nieuwe smartphones onder de naam van Nokia op de markt te kunnen brengen.

In december kwam het bedrijf al met twee smartphones naar buiten; de Nokia 150 en de Nokia 150 Dual SIM. Dat zijn zogenaamde feature phones, de eerste echte smartphone is de Nokia 6.

Specificaties Nokia 6

Het lijkt er niet op dat de Chinese fabrikant van plan is de nieuwe smartphone naar Europa te halen. HMD Global zou het toestel alleen in China willen uitbrengen, omdat het toestel speciaal voor de Chinese markt bedoeld is.

De Nokia 6 is een Android smartphone met een 5,5 inch Full HD-beeldscherm is uitgerust met het nieuwste Android-besturingssysteem, Android 7.0 Nougat. De smartphone heeft een Snapdragon 430 processor van Qualcomm en wordt begeleid door 4 GB-werkgeheugen. Verder heeft het toestel 64 gigabyte interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied is de Nokia 6 ook prima bij de tijd; een 16 megapixelcamera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant van het toestel.

Prijzen en beschikbaarheid

Het is goed mogelijk dat er dit jaar nog meer Nokia smartphones worden aangekondigd. HMD Global wil mogelijk nog zes tot zeven smartphones ontwikkelen in dit jaar. Het Nokia merk is voorlopig nog niet terug te vinden in de Europese winkels. De smartphone gaat 220 euro kosten en is voorlopig alleen in China verkrijgbaar. Mogelijk als HMD Global meer succes heeft met de Nokia smartphone, dat het bedrijf dan de telefoons ook in Europa wil uitbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...