Telefoonfabrikant biedt Hongaarse gebruikers aan hun ruim één jaar oude toestel, de Galaxy Note 4, te updaten naar Android 6.0 Marshmallow. 

Samsung is deze week gestart met de uitrol van het nieuwe besturingssysteem. Dat Samsung nu al begint met het uitleveren van het nieuwe besturingssysteem voor de smartphone, is opmerkelijk. Het is namelijk veel eerder dan aanvankelijk verwacht werd. Wanneer de update ook in Nederland te downloaden valt, is nog niet bekend.

Samsung Galaxy Note 4

Fout?
De website SamMobile heeft een goede trackrecord als het gaat om berichtgeving over telefoons van Samsung. De website bevestigt dat Samsung een update naar Android 6.0 Marshmallow heeft klaargezet voor de Samsung Galaxy Note 4. Toch is SamMobile verbaast over de vroege tijdstip waarop de update beschikbaar is. Bovendien kunnen alleen Hongaarse gebruikers beschikken over de update.

De band tussen Hongaarse gebruikers en Samsung is dan ook niet duidelijk. Daarom suggereert de website dat het mogelijk gaat om een fout van de telefoonfabrikant en dat het nog wel even duurt voordat de update ook in andere landen beschikbaar is.

Verbeteringen

Voornamelijk de prestaties van de Galaxy Note 4 zijn met de update een stuk beter, zo zeggen Hongaarse bronnen. Het Air Command-menu is vernieuwd op de TouchWiz interface. Dat lijken de enige visuele wijzigingen te zijn. Daarnaast kunnen gebruikers notities maken op het scherm met de S Pen, ongeacht of er op dat moment een app openstaat.

 

SamMobile denkt dat het om een fout van Samsung gaat. De uitrol van het nieuwe besturingssysteem stond namelijk pas voor begin 2016 gepland. De website denkt dan ook dat de wereldwijde uitrol pas in begin 2016 plaats zal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *