Het dochterbedrijf van Huawei, Honor, heeft aangekondigd dat de nieuwe Honor 5C naar de Europese markt komt. De smartphone werd al in april in China uitgebracht. Het toestel is vanaf 30 juni in de Europese winkels verkrijgbaar.

Het toestel kreeg een behoorlijke aankondiging, die zelfs via een livestream te volgen was. Het dochtermerk van Huawei heeft de Honor 5C officieel aangekondigd voor de Europese markt. Een grote verrassing is de stap van Honor niet; tijdens de Chinese introductie verwachtten analisten al dat het toestel binnenkort ook naar Europa zou komen. Het toestel komt voor 199 euro in de schappen te liggen.

Honor 5C

Specificaties

De Huawei Honor 5C is een uitgebreide smartphone met een vriendelijk prijskaartje van 199 euro. Het toestel zal vanaf 30 juni te koop zijn via de webshops van Huawei en Honor, en later ook in de Nederlandse telecomwinkels.

Het toestel heeft een 5,2 inch groot IPS-LCD beeldscherm en heeft een Full HD-resolutie, De smartphone wordt aangestuurd door de Kirin 650 chipset, de nieuwste chipset uit de stal van moederbedrijf Huawei. Op de chipset zitten een 2 GHz quadcore processor en een 1,7 GHz quadcore processor. De Honor 5C heeft verder 2 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte interne opslagcapaciteit. De capaciteit is nog verder uit te breiden aan de hand van een microSD-geheugenkaart tot maximaal 128 gigabyte.

Camera

De Honor 5C heeft een 13 megapixelcamera aan de achterkant van het toestel. In tegenstelling tot andere producten uit de Honor-serie, is de selfiecamera een stuk scherper; het toestel beschikt over een 8 megapixel frontcamera.

Accu

Huawei en Honor staan bekend om hun grote accu’s en dat is in het geval van de Honor 5C niet anders. Het toestel heeft een 3000 mAh grote accu. De capaciteit is behoorlijk groot, zeker omdat het toestel een schermdiagonaal van 5,2 inch heeft. Daarnaast beschikt de smartphone over een vingerafdruksensor. Dat is nieuw: normaalgesproken beschikken toestellen in de midrange klasse niet over dergelijke functies

Prijzen en beschikbaarheid

De Honor 4C komt vanaf 30 juni beschikbaar in Nederland tegen een prijs van 199 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *