De Chinese fabrikant Huawei zou dit jaar van plan zijn om de nieuwe Honor i7 ook naar Nederland te brengen. Het model is in ieder geval al voor een reeks landen buiten Europa aangekondigd aangekondigd als de ‘Honor 7i’, maar voor Nederland en andere Europese landen zal er mogelijk een andere naam gebruikt worden. De smartphone beschikt over een uitklapbare camera en krijgt waarschijnlijk de naam ‘Huawei ShotX’ mee.

Waarschijnlijk komt de Huawei ShotX in december in de Nederlandse schappen te liggen. 

Webwinkel
Eén Nederlandse webwinkel, CentralPoint, belooft klanten op de website het nieuwe toestel van volgende maand te kunnen leveren. Daarmee kunnen we concluderen dat Huawei het toestel dus in december ook in Nederland uitbrengt.

De smartphone heeft in Europa een andere naam, namelijk ShotX, terwijl het toestel op andere markten de ‘Honor 7i heet’. CentralPoint vraagt voorlopig een verkoopprijs van ongeveer 350 euro.

Geruchten
De Honor 7i of Shot X is een nieuwe mid-end telefoon. Vorige maand waren er al geruchten over de Honor 7i, maar toen leek het erop dat het toestel niet in Nederland zou verschijnen. Nu bieden ook Nederlandse webwinkels de ShotX als pre-order aan en lijkt een release niet ver meer weg.

De Chinese fabrikant heeft de komst van de nieuwe smartphone overigens nog niet officieel bevestigd.

Huawei ShotX

Specificaties
Huawei zou de nieuwe ShotX voorzien van een 5,2 inch Full HD-scherm. Het model wordt aangedreven door een Snapdragon 616 octacore chip van Quallcom. De telefoon beschikt over een batterij met een capaciteit van 3100 mAh, wat volgens reviewers toereikend zou moeten zijn voor een 5,2 inch telefoon.

Het goedkoopste model beschikt over 2GB RAM, net als andere mid-end telefoons. De opslagcapaciteit ligt dan op 16 gigabyte voor het basismodel. Opvallend is dat die telefoon niet in Nederland verkrijgbaar zal zijn en alleen op Chinese netwerken werkt.

Het Europese model wordt namelijk duurder, maar beschikt wel over 3GB RAM-geheugen en een grotere opslag van 32GB. De behuizing wordt van metaal gemaakt en bovendien heeft de smartphone een vingerafdrukscanner aan boord. Significant aan deze telefoon is de draaibare 13 megapixel camera. Dat is uniek, want meestal is de camera geïntegreerd in de behuizing. De ShotX heeft maar één camera, en die zit aan de achterkant van het toestel. Selfies maken is dus zonder omslachtige handelingen niet mogelijk. In ruil daarvoor krijgt de consument een swivel-camera, die 180 graden kan draaien.

Besturingssysteem
Out of the box komt de ShotX met Android 5.1 Lollipop, maar daar is niet veel van te zien. Huawei zal de ROM namelijk bewerken met de nieuwste versie van Huawei’s eigen Emotion UI.

Beschikbaarheid en prijs
Het is nog de vraag wanneer precies de ShotX beschikbaar zal zijn. CentralPoint belooft als enige webwinkel in Nederland de ShotX te kunnen leveren in december. Naar verwachting kost de telefoon zo’n 350 euro. Vermoedelijk gaat het om het duurdere, Europese model met 3GB RAM, 32GB opslaggeheugen.

De telefoon zal geleverd worden met Android 5.1 Lollipop.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *