• Dennis
  • 0

De Honor 8 wordt het nieuwe vlaggenschiptoestel van Honor, een dochteronderneming van Huawei. Eerder gingen er geruchten dat het toestel op 11 juli gepresenteerd zal worden. Honor heeft de aankondiging nu officieel op de website gezet.

Honor 8

Honor 8 geen verrassing

De Honor 8 zal voor weinig mensen meer een verrassing zijn. Vrijwel alle details over de Honor 8 liggen al op straat, mede door toedoen van de Chinese keuringsinstantie Tenaa. De keuringsinstantie heeft specificaties gepubliceerd en daarnaast ook foto’s van het nieuwe toestel vrijgegeven. De Honor 8 komt in grote lijnen overeen met de Huawei P9, wat het vlaggenschiptoestel van moederbedrijf Huawei is.

Tenaa laat in de specificaties zien dat het nieuwe toestel van Honor een 5,2 inch groot Full HD-beeldscherm krijgt. Verder krijgt het toestel een Kirin 950-processor, met een rekenkracht van 2,3 GHz processor. De Honor V8 en de Huawei Mate 8 maken gebruik van dezelfde processor. De Chinese keuringsinstantie bevestigt verder het gerucht dat de Honor 8 4 GB aan werkgeheugen krijgt. De Honor 8 komt standaard met 32 gigabyte interne opslagcapaciteit.

Camera

De Honor 8 heeft een dubbele 12-megapixelcamera aan de achterkant van het toestel, en een 9 megapixel camera aan voorkant. Daarmee lijkt het toestel sterk op de Huawei P9. De nieuwe smartphone van Honor zal verder beschikken over een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel. Het toestel krijgt daarnaast een accucapaciteit van 2900 mAh mee. Eerder zeiden geruchten dat het toestel een grotere accu zou krijgen, maar dit blijkt dus niet waar.

De Honor 8 is daarnaast iets dikker dan de Huawei P9. Het toestel is 71 mm breed met een lengte van 145,5 mm. Het toestel is ook zwaarder met een gewicht van 153 gram.

Prijzen en beschikbaarheid

Honor heeft bekengemaakt dat het toestel op 11 juli gepresenteerd zal worden. Dit is bedoeld voor de Chinese markt. De voorgangers van de Honor 8 kwamen wel naar Nederland en daarom ligt het in de lijn der verwachting dat dit toestel ook dit najaar naar Nederland zal komen. De prijzen van het toestel zijn nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...