De Honor 8 wordt mogelijk op 20 juni gepresenteerd. Honor, het dochterbedrijf van Huawei, heeft zelf bekend gemaakt dat het een nieuw product in Virtual Reality wil uitbrengen. Bronnen zeggen nu dat het online evenement bedoeld is ter aankondiging van de Huawei Honor 8.

Toch moeten klanten nog lang wachten totdat het toestel ook daadwerkelijk in de winkels zal komen te liggen.

Honor 8

Honor 8 in Virtual Reality

De lancering van de Huawei Honor 8 zal volgens Honor te zien zijn op een live stream, die ook via Virtual Reality te volgen is. De fabrikant zegt dat het om een ‘snel, robuust en betaalbaar’ product gaat. Het product zal om 15:00 ’s middags wereldkundig gemaakt worden aan het grote online publiek. Volgens diverse geruchten op internet zou Honor haar nieuwste high-end smartphone willen tonen. Het gaat hier om de Honor 8. Hoewel deze waarschijnlijk op 20 juni al uit de doeken gedaan wordt, zal het waarschijnlijk nog wel even duren totdat het toestel ook daadwerkelijk in Nederland en België te koop is.

Naar verwachting zal Honor het toestel pas in juli of nog later in de verkoop doen binnen Europa.

Specificaties Honor 8

Er zijn nog geen duidelijke specificaties over de Honor 8 naar buiten gekomen. Toch zijn er wel al bronnen in de wereld die een voorzichtige voorspelling durven te doen. Een Chinese website beweerde dat de telefoon een behuizing zal krijgen, bestaande uit glas en metaal. Daarnaast zou Honor kiezen voor een 5,2 inch groot beeldscherm. De resolutie van het beeldscherm is nog koffiedik kijken, al gaan er geruchten dat Honor het toestel in twee varianten uit wil brengen, net als dat bij de V8 het geval is

Het basismodel zou beschikken over een Full HD-beeldscherm, terwijl de duurdere variant een QHD-beeldscherm krijgt. Onder de motorkap vinden we een Kirin 950 of 955 processor, uit de stal van Huawei zelf. Verder krijgt het toestel mogelijk 4GB werkgeheugen, 32 GB interne opslagcapaciteit, een 3000 mAh grote accu en zal het opladen gaan geschieden via een USB-C-poort.

Prijzen en beschikbaarheid

De Honor 8 zal naar verwachting op 20 juni worden aangekondigd en zal mogelijk in juli in Nederland verkocht worden. De prijs ligt mogelijk tussen de 350 en 420 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *