Het dochtermerk van Huawei, Honor, heeft zojuist de Honor 8 voor Europa aangekondigd. Het bedrijf deed dat op een speciaal georganiseerde introductie in Parijs. De Honor 8 lijkt onder de motorkap sterk op het high-end toestel van Huawei, de Huawei P9.

Toch heeft Honor het voor elkaar gekregen de Honor 8 een stuk goedkoper te maken. Het toestel kost slechts 399 euro. Dat werd bekend in Parijs. Vorige week bracht Honor het toestel al uit in de Verenigde Staten. In juli werd het toestel geïntroduceerd in China. Het is een van de meest uitgebreide smartphones die Honor tot nu toe heeft uitgebracht.

Honor 8

Specificaties Honor 8

Onder de motorkap lijkt de Honor 8 sterk op de Huawei P9. Net als de P9 beschikt de Honor 8 over een beeldscherm met een formaat van 5,2 inch, uitgerust met een Full HD-beeldschermresolutie. Daarnaast heeft de Honor 8 een dubbele 12 megapixelcamera aan de achterkant van het toestel. De Huawei P9 heeft lenzen van Leica, maar dat ontbreekt bij de goedkopere Honor 8. Wel heeft het toestel een 8 megapixel selfiecamera en beschikt het toestel verder over een vingerafdrukscanner.

Een ander verschil is dat de Huawei P9 de nieuwste Kirin 955 processor aan boord heeft, terwijl de Honor 8 het moet doen met de oudere Kirin 950 processor. Toch is ook deze processor een werkpaard: het is een octacore processor, bestaande uit 2,3 GHz quadcore en 1,8 GHz quadcore. Het toestel heeft maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen meegekregen en beschikt over 32 gigabyte interne opslagcapaciteit.

Prijzen en beschikbaarheid

Meteen uit de doos draait de Honor 8 op Android 6.0 Marshmallow. Huawei heeft uiteraard het systeem weer uitgebreid en anders vormgegeven door middel van haar eigen interface, EMUI 4.1. Het toestel is vanaf deze week te bestellen in de webshop van Huawei. Binnen twee weken is het toestel ook in de Nederlandse webwinkels te verkrijgen. De smartphone gaat 399 euro kosten en is verkrijgbaar in de kleuren Pearl White, Midnight Black en Sapphire Blue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *