• Dennis
  • 0

Het dochtermerk van de Chinese fabrikant Huawei, Honor, heeft in China inmiddels de Honor 5C uitgebracht. De smartphone is een uitgebreide smartphone die thuishoort in het middenklasse-segment.

Omdat de presentatie in China plaatsvond, was deze vooral gericht op de Chinese markt. Daardoor is het nog niet duidelijk of het nieuwe toestel ook in Europa verkrijgbaar zal worden.

Honor 5C

Komst Honor 5C geen verrassing

De komst van de Honor 5C van het dochterbedrijf van Huawei, komt niet als een verrassing. De Chinese keuringsinstantie Tenaa had eerdere specificaties en foto’s al uitgelekt, waardoor we het meeste van wat er komen zou al wisten.

Precies volgens de verwachting is de Honor 5C een uitgebreide middenklasse smartphone. De prijs van het toestel is behoorlijk scherp, want in China gaat de Honor 5C omgerekend slechts 122 euro kosten.

Specificaties

Het nieuwe toestel heeft een groot IPS-LCD beeldscherm met een groot formaat van 5,2 inch meegekregen. De beeldscherm draait op een Full FD-beeldschermresolutie en een zeer krachtigere processor. Het toestel wordt namelijk aangedreven door de nieuwste Kirin 650-processor, ontwikkeld door Huawei zelf. De chipset bestaat uit een octacore processor, met een 2GHz quad-core en 1,7 GHz quad-core verdeling.

Daarnaast krijgt het toestel 2 gigabyte werkgeheugen en heeft Honor de 5C 16 gigabyte interne opslagcapaciteit meegegeven. Op de achterkant vinden we een 13 megapixel camera en aan de voorzijde een 8 megapixel camera.

Accu en overige features

De accu van de Honor 5C is opmerkelijk goed. Honor heeft het toestel ontworpen met een 3000 mAh accu. De capaciteit van de accu is behoorlijk, gezien het scherm van het toestel. Natuurlijk heeft Huawei het toestel ook weer voorzien van een vingerafdruksensor. Wel is dat opmerkelijk aan de andere kant, want het is voor het eerst dat een toestel met zo’n prijs zon functie krijgt.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe smartphone is in China te krijgen tegen een bedrag van omgerekend 122 euro. Of het toestel ook naar Europa komt, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...