Alle nieuwe toestellen van het dochterbedrijf van Huawei, Honor, zullen twee jaar lang updates binnen krijgen. Dat belooft het Chinese bedrijf als voorproefje van de komst van haar nieuwe smartphone, de Honor 8.

Alle nieuwe smartphones van het bedrijf krijgen 24 maanden lang regelmatig nieuwe software updates. Dat zegt Taylor Wimberly op het platform Google+. De bedoeling is dan nieuwe smartphones in het eerste jaar iedere drie maanden een nieuwe software-update krijgen. In het tweede jaar komen de software updates iets minder vaak voorbij.

Honor 8

Honor 8 op komst

Na twee jaar krijgen de toestellen van Honor in ieder geval nog beveiligingsupdates. De beloftes van Wimberly komen niet uit de lucht vallen. Het bedrijf staat op het punt haar nieuwste smartphone aan te kondigen. De Honor 8 komt uit op de Amerikaanse, Europese en Aziatische smartphonemarkt. Inmiddels weten dat de Honor 8 op 25 augustus in Europa wordt gepresenteerd. Het wordt de eerste smartphone waarop Honor de komende twee jaar updates belooft.

Er is al jaren veel kritiek op het updatebeleid van smartphonemakers. Vooral bij het besturingssysteem Android is er al jaren sprake van fragmentatie. Dat is bij het moederbedrijf van Honor, Huawei, niet anders. Op het updatebeleid scoort Huawei al jaren een dikke onvoldoende en daar wil het Chinese bedrijf nu iets aan doen.

Minder ondersteuning

In Android komen de laatste tijd steeds meer grote beveiligslekken aan het licht. Daarom willen gebruikers dat de fabrikant van het toestel vaker updates uitbrengen om het probleem op te lossen. Er zijn maar weinig modellen te vinden die voorzien zijn van de nieuwere versies van Android.

Daarnaast is er doorgaans een vuistregel: als het toestel goedkoop is, is de kans groot dat het updatebeleid van de fabrikant slecht is. In principe geldt dat hoe goedkoper het toestel, hoe minder men op updates hoeft te rekenen. De dochter van Huawei belooft nu een uitzondering te maken en al haar nieuwe smartphones tot twee jaar na releasedatum van nieuwe updates te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *